Türkiye'ye Süleyman Şah için 8 dakika yetiyor

Türk Hava Kuvvetleri 2 dakika içinde hazır olacak. İlk 8 dakikada Süleyman Şah için havadan tam müdahale yapılabilecek.

Türkiye'ye Süleyman Şah için 8 dakika yetiyor
Türkiye'ye Süleyman Şah için 8 dakika yetiyor
GİRİŞ 03.10.2014 08:36 GÜNCELLEME 03.10.2014 08:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığı'nca Süleyman Şah Saygı Karakoluna olası IŞİD saldırısı halinde uygulanacak operasyon planına ilişkin detaylara ulaşıldı. İçerde 50 bordo bereli askerin bulunduğu karakolla ilgili kırmızı alarm durumunda hayata geçirilecek iki aşamalı operasyon planı hazırlandı. Devletin zirvesinin tamam dediği o planda obüslerle nokta atışı yapılırken, Türk Hava Kuvvetleri 2 dakika içinde hazır bekleyen iki F-16' ile olay yerine ulaşacak. Diğer hava unsurlarıyla tam müdahale ise ilk 8 dakikada yapılacak.

Kaynaklar, bölgenin İHA'larla anlık olarak izlendiğini, karakolun kuşatılması ihtimaline karşı teyakkuz durumunun devam ettiğini vurguladı. Dışişleri Kaynakları ise Süleyman Şah Saygı Karakoluna son sevkiyatın 1 ay önce gerçekleştirildiğini söyledi. Tehdit düzeyine göre farklı tedbirlerin alınacağını ifade eden diplomatik kaynaklar, şu anda orada tamamen borda bereli askerlerin görev yaptığını açıkladı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 2
  • Burak Hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Hakan. Orayi 40 borbo bereli ozel tim koruyor eger ISID salaklik edip saldirisa bizim aslanlar oraya zaten yardim gelene kadar korur zaten o sorun deyil. Ama hava saldirisi olursa o baska.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Türkiye Farkı: İmparatorunuza söyleyin. Şimdiki Osmanlı Padişahı öncekilere benzemez !. Anlatılmaz Yaşanır: Benim gücümün ulaştığı yerlere, sizin imparatorunuzun hayalleri bile ulaşamaz.Fatih Sultan Mehmet Han !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!