Türk hayırseverler yüzlerini güldürdü

Deniz Feneri Derneği, Türkiye'den yüzlerce hayırseverin kurban bağışlarını Sudan’da ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Türk hayırseverler yüzlerini güldürdü
Türk hayırseverler yüzlerini güldürdü
GİRİŞ 05.10.2014 20:03 GÜNCELLEME 05.10.2014 22:40

Deniz Feneri Derneği, hayırseverlerin kurban bağışlarını Sudan’ın Kesele Eyaletinde bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Yetimhane, Kur’an Kursu, okul ve köylerde yüzlerce hayırseverin bağışladığı kurbanlar kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Kesele Eyaleti’nin yoksul köylerinden Şerifey’e ulaşan Deniz Feneri Derneği ve Kesele’de bulunan El-İhsan Derneği yardım gönüllüleri, burada bulunan ve yapımı henüz tamamlanamayan yetimhanede kurbanların kesimini sağlayarak bölgedeki ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Kurbanların kesimi sırasında bağışta bulunan hayırseverlerin isimleri sesli okunarak vekalet verildi ve kesim bu şekilde gerçekleştirilerek kamerayla kayda alındı.

ESKİ USÜL KUR’AN KURSU

Kesele’nin bir başka köyünde bulunan Kur’an Kursu’na giden gönülleler, hayırseverlerin bağışladığı kurbanların 8’ini burada keserek Kur’an Kursu’nda bulunan ihtiyaç sahiplerine ve bölgedeki ailelere ulaştırdı. 

Civar köylerde bulunan çocukların Kur'an eğitimi aldığı mekan, eski zamanlardaki hafızlık eğitimlerini andırıyor. Ezber yapan talebeler, ayetleri ağaçtan yapılmış tahta bir levhaya yazıyor.

Dünyanın dört bir yanında yardım faaliyetlerini sürdüren Deniz Feneri Derneği, bu yıl Türkiye dahil 32 ülkede binlerce hayırseverin kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı