Çeçen liderden Suriye’ye bin kurban

Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, Kilis’te bulunan Suriyelilere bin kurban gönderdi.

Çeçen liderden Suriye’ye bin kurban
Çeçen liderden Suriye’ye bin kurban
GİRİŞ 06.10.2014 15:14 GÜNCELLEME 06.10.2014 15:14

Sivas Çeçen Derneği Başkanı Ayhan Ergüven, beraberindeki dernek ve Çeçenistan hükümet yetkilileri ile birlikte Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov tarafından Kilis’te bulunan Suriyelilere gönderilen bin adet kurbanı dağıtmak üzere Kilis’e geldi. Kilis İtfaiye Müdürlüğü’nde Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Eryılmaz ile Cuma Özdemir ve belediye yetkilileri tarafından Çeçen heyeti karşılandı.

Sivas Çeçen Derneği Başkanı Ayhan Ergüven, yaptığı açıklamada, tüm İslam aleminin bayramını kutladıklarını ifade ederek, “Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov tarafından Suriyeli sığınmacılara gönderilen bin adet küçükbaş hayvanın dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bu hayra vesile olan Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Allah herkesin Kurban Bayramını mübarek etsin inşallah. Bu bayramın dünyanın dört bir tarafında akan kanın durmasına vesile olmasını temenni ediyorum“ dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Eryılmaz ise, tüm İslam aleminin bayramını tebrik ettiğini ifade ederek, “Sayın Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov başta olmak üzere Çeçen dernekleri genel başkanlarına, Sivas Çeçen Derneği şubesine böyle bir güzel organizasyon yaptıkları ve bu organizasyonu da Kilis’te yaptıkları için başta savunma bakanımız olmak üzere kendilerine çok çok teşekkür ederim. Rabbim hayırlarını kabul etsin, bin tane fakirin evine kurban eti girecek. Çeşitli dönemlerde çeşitli sıkıntılar ile karşı karşıya gelen Çeçenistan halkının bugün Suriye’deki zulümden kaçan evi barkı olmayan, bir çok mağduriyet ile karşılaşan Suriyelilere destek olmaları daha anlamlıdır” diye konuştu.

Kurban etlerinin Kilis Belediyesi personeli tarafından Çeçenistan ile Sivas’dan gelen heyet huzurunda Suriyelilere dağıtımı gerçekleştirildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü