3 ilde sokağa çıkma yasağı!

Mardin, Van ve Siirt'te bazı ilçelerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

3 ilde sokağa çıkma yasağı!
3 ilde sokağa çıkma yasağı!
GİRİŞ 07.10.2014 17:26 GÜNCELLEME 07.10.2014 20:55
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Mardin'in Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Dargeçit, Mazıdağı, Savur ilçelerinde valilik kararıyla saat 17.00'den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağı ilçelerde polis, camiler ve belediyelerden yapılan anonslarla halka duyuruldu.

ERCİŞ'TE DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Van Valiliği, olayların devam ettiği Erciş İlçesi'nde saat 18.00'den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

DÜKKANLAR YAKILDI

Van'ın Erciş İlçesi'nde, Suriye'nin Kobani kentine IŞİD militanlarının saldırısını protesto gösterilerinde bugün çıkan olaylar öğleden sonra arttı. Göstericiler Atatürk ve İnönü caddelerindeki onlarca işyeri ve banka şubelerini ateşe verdi. Göstericiler, itfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmesini de önledi.



KURTALAN'DA DA SOKAĞA YASAK ÇIKMA YASAĞI

Siirt Valiliği tarafından Kurtalan ilçesinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • ALİ ÜNLÜER 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlara demokrasi fazla geliyormuş. bir zamanlar esed ve ırakın yaptıkları kürtelere yaptıklarını düşünüyorum.bir de türkiyenin kürtlere şuanki tavizkar tutumunu.dağlar kadar fark var. kim hatalı acaba. cevabı çok zor olmasa gerek
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 9 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'de Irak'ta olanlar bizim halkımıza olmasın, herkes kendi rejimini koruyacaktır.. BEYLER şu ayrıntıyı asla kaçırmayın: 2001 'e kadar hiçbir sokak eylemi hiçbir terör eylemi bu kadar şiddetli olmamıştır. neden çünkü rejim kendini zorla ve baskıyla ayakta tutuyordu. sokağa çıkanı veya devlete başkaldıranı hemen infaz ediyor gerekirse OHAL ilan edebiliyordu. ABD ve Avrupa Türkiye'deki hiçbir faili meçhule, insan hakları ihlallerine, katliama ses çıkarmıyordu çünkü Türkiye onların emirlerini ve direktiflerini harfiyen uygulayan bir ülke konumundaydı. ama şimdi sokakta birinin ayağına taş değse Avrupa ülkeleri ve ABD; insan haklarından, kültürel haklardan ve demokrasiden bahsedebilmektedir. gereği yapılmayınca açıkça tehdit edebilmektedir. bütün bu açık ve gizli tehditler bu ülkenin geliştiğinin ve değiştiğinin önemli bir göstergesidir. kendi kararlarını kendisi alan bir ülkenin iç işleri artık dışarıya açık ve bağımlı olmayacaktır. bütün bu sokak olayları bir plan ve program çerçevesinde gelişmektedir.
    Cevapla
  • Mustafa kafkas 9 yıl önce Şikayet Et
    Bak MARDINLI. Ekmek yedigi ulkenin ismine bile saygi duymayan insanlarin bu ulkede saygi gormeye hakki yok anladinmi birader, bu ulke icin canini verecek, bu ulkeyi seven Kurt Kardeslerimi tenzih ederim ama sunu bilki artik sinirlari cok zorluyorsunuz bu milletin sizleri seven ve saygi duyan insanlarinin bile sabrini zorluyorsunuz, zannetmeyin bunun sonu sizler icin cok hayirli biter siz devam edin anca tehdit edip saygisizlik yapmaya, burda konusacagina ekmegini yedigin ulkeye saygisizlik yapacagina git Kobanide vatan savunmasinda serefsizler tarafindan kusatilan, katkedilen vatandaslarinin yanina yigitce savun topragini insanlarini.Burda yazman bos anladinmi bos
    Cevapla
  • Mardinli XQW 9 yıl önce Şikayet Et
    Yeni TC dedikleri buymus demek! . 3-4 Senedir Suriye Muhaliflerini destekliyorum deyip -Muhaliflerden ISID devsirilince de- Kürdlere yönlendirip Kobane Düstü düsecek diyenler yanilacaklar....Kürdleri yok sayan hicbir sitem ayakta kalmaz....Saddam-Esed-TC siralamasi tarihsel olarak kacinilmazdir...
    Cevapla
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    NE DEMİŞTİM. Okuyanlar bilirler.... daha önceki yorumlarımda ,Mardin,Diyarbakır,Adana gibi törör yüzünden asayişi bozuk illere sıkı yönetim uygulanmalı demiştim. yalnız sadece Mardin e uygulamaya başlamışlar,aslında Diyarbakır,Hakkari,Kars ,Van gibi anarşi ile başa çıkılmakta zorlanan her ile lazım bu uygulamalar. böylece PKK ya yardımın da bir nevi önüne geçilir,pkk bu kadar rahat hareket ettiğine göre halktan çok destek görüyor demekki, ayrıca bu illerinin bürokratları,yani belediye başkanlarıda çoğunlukla kürt kökenli olduğundan pkk bunlardanda destek ve kuvvet alıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'