İzmir'de Kobani protestosunda gerginlik

İzmir’de, IŞİD saldırılarını protesto etmek için bir araya gelen gruptakilerden bazıları ile polis arasında gerginlik çıktı.

İzmir'de Kobani protestosunda gerginlik
İzmir'de Kobani protestosunda gerginlik
GİRİŞ 07.10.2014 19:27 GÜNCELLEME 07.10.2014 20:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Eylemcilerden biri gözaltına alınmamak için ensesine bıçak dayadı, bu kişiyi etkisiz hale getirmek isteyen polislerden birinin tabancasını ise bir başkası alıp kaçtı. Kovalamaca sonucu etkisiz hale getirilen bu kişinin de aralarında bulunduğu bir grup gözaltına alındı.

IŞİD'in Suriye’nin Kobani kentindeki saldırılarını protesto etmek isteyen yaklaşık 500 kişilik grup, bugün saat 17.00 sıralarında Konak Meydanı’ndaki eski Sümerbank binası önünde toplandı.

Kobani’deki saldırıların durdurulmasını ve burada IŞİD’e karşı mücadele eden gruplara silah yardımı yapılabilmesi için izin verilmesini isteyen grup sık sık ’Diren Kobani İzmir seninle’ diye slogan attı. Terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın posterini açtı. Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan gruptakiler, oturma eylemi yaptı.

Ardından dağılmaya başlayan topluluktan bazıları Valilik hizmet binası yakınlarında slogan atmaya başladı. Bu sırada polisle göstericiler arasında gerginlik çıktı. Gözaltına alınmak istenen bir kişi koşarak kaçmaya başlayınca, kovalamaca yaşandı. Konak Vapur İskelesi yakınlarında cebinden çıkarttığı bıçağı ensesine dayayan eylemci, polise teslim olmamak için bir süre direndi. Eylemciyi etkisiz hale getirmeye çalışan polislerin arkasından yaklaşan bir başka kişi, bir polisin tabancasını alıp koşmaya başladı. İzmir Saat Kulesi önünde diğer polisler tarafından durdurulan bu kişi etkisiz hale getirilip elindeki tabanca alındı. Bazı eylemcilerle polis arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında bazı göstericiler gözaltına alındı. Yaşananların ardından dağılmak istemeyen grup, eyleme destek veren siyasi parti temsilcilerinin araya girmesiyle alanı terk etti.

Öte yandan, kentin birçok ilçesinde eş zamanlı olarak saat 19.00’da Kobani’ye destek eylemi düzenleneceği bildirildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Ebuzer 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu Ülke Sahipsiz Değil Şeref Yoksunu İnsanlar..... Uyuyan devi uyandırmak için elinizden gelen her şeyi yapıyorsunuz devam edin.
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 9 yıl önce Şikayet Et
    pkk bozuntulrının akıllarını başına almazlarsa. birileri almak zorunda kalacak, ve sabırlar tükeniyor
    Cevapla
  • sinan 9 yıl önce Şikayet Et
    iki tane amerikan polisi koyun oraya. yarım saat içinde bakın kim kalıyor ortada
    Cevapla
  • Bezgin Bekir 9 yıl önce Şikayet Et
    Sabrımızı zorluyorsunuz!!! Bu halk bir patlarsa önünde çelikten duvar bile duramaz!!!. Amacınızı biliyoruz. Her fırsattan yararlanıp kendinize ortam yaratmaya çalışıyorsunuz. Dünya tarihinde başka hiç bir millet canı pahasına başkalarına yardım etmezken, şimdi siz onların eline tükürüyorsunuz. Haberiniz olsun. Sabrımızın sonuna gelmek üzereyiz. Hükümete verdiğimiz destek yüzünden sizlere sabrediyoruz. Bu halk sokağa dökülmüyorsa bilin ki bunun tek sebebi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Sabrımızı daha fazla zorlamayın. Eğer patlarsak önümüzde çelikten duvarlar bile duramaz, haberiniz olsun.
    Cevapla
  • TEOMAN BEY 9 yıl önce Şikayet Et
    bu olaylar gezi gibi olmaz. sağından soluna herkesin soytarılık olarak gördüğü bu olaylar gezi gibi olmaz. molotof ve havai fişek atanlara polis ateşli silah kullananlara yaptığı gibi muamele yapsın. bunlar eylemci değil...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
IMF'den Türkiye açıklaması