Vali Doğan: Belediye olaylara seyirci kaldı

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van'da çıkan olayların ardından bugün Maraş Caddesi üzerinde yakılan marketleri gezdi.

Vali Doğan: Belediye olaylara seyirci kaldı
Vali Doğan: Belediye olaylara seyirci kaldı
GİRİŞ 08.10.2014 15:15 GÜNCELLEME 08.10.2014 15:15

Burada açıklama yapan Vali Doğan, gençlere sağduyu çağrısında bulundu. Vali Doğan, "İnsanların ticari tesisleri yanarken, belediyelerin o binaların yanışına seyirci kalmaları, söndürmek için gönderilen talepleri karşılıksız bırakmaları bunun üzerine valiliğin tedbir alması gerçek anlamda düşündürücü birşeydir. Kamu hizmetine talip olanların şartlar ne olursa olsun o kamu hizmetini üretmeyi başarması lazım. Aksisi büyük kaostur" diye konuştu.

Kepenklerin kapalı olduğu Van'da sabah saatlerinde işyerlerine gelen bazı vatandaşların kırılan camlarını temizlemeye çalışırken, belediye ekiplerini de bugün çöp toplamadığı görüldü.

Van Valisi Aydın Nezih Doğan 'da Maraş Caddesi üzerinde dün yakılan market ve işyerlerini ziyaret etti. Dün yaşanan olaylarda tamamen yakılan ve halen dumanların yükseldiği bir marketin önünden geçen Vali Doğan açıklamalarda bulundu. Van ve bazı ilçelerinde olayların çıktığını ve bunun ancak vandalizmle izah edilebiliceğini söyleyen Vali Doğan şöyle konuştu:

"Göstericilerin ancak vandalizm olarak izah edilebilecek bir takım kırma dökme yakma eylemleri oldu. Bunlardan doğrudan günlük hayatını yaşayan dürüst vatandaşlar zarar gördü. Bu sadece Van ile ilgili değil biliyorsunuz Türkiye'nin birçok yerinde bu eylemler yapıldı. Hem kamu binalarına hem vatandaşlarımızın ticarethanelerine hem de insanların ortak yaşadığı kamu tesislerine belediye tesislerine zarar verdiler. Tabi bu maddi zararların tümü tazmin edilecektir. Devlet bu zararları giderecektir. Vatandaşın yanında olduğunu gösterecektir. Ancak bir bayram günü herkesin esenlik beklediği bir bayram günü birilerinin sokağa çıkıp ortalığı kırması dökmesi yakması kabul edilebilir birşey değildir. Bunun barışla demokrasiyle hukukla izah edilebilecek bir tarafı yoktur. Bu olsa olsa insanlık dışı bir tavırdır vandalizimdir"

Vali Doğan, çıkan olaylar sırasında yanan iş yerlerinin belediye ekiplerinin gelip söndürmediğini de belirterek, "Birde üzerinde durmamız gereken birşey var. İnsanların ticari tesisleri yanarken, belediyelerin o binaların yanışına seyirci kalmaları. söndürmek için gönderilen talepleri karşılıksız bırakmaları bunun üzerine valiliğin tedbir alması gerçek anlamda düşündürücü birşeydir. Kamu hizmetine talip olanların şartlar ne olursa olsun o kamu hizmetini üretmeyi başarması lazım. Aksisi büyük kaostur. Biz böyle bir kaosu kabul edemeyiz. Bu nedenle ben bir kez daha sağduyuya davet ediyorum. insanlarımızı ki insanlarımız, olaylara hiçbir şekilde karışmış değillerdir. Olayı nefretle ifade etmişlerdir. Gençlerimizi sağduyuya davet ediyorum. Oyuna gelmemelerini istiyorum ve ilgili kuruşlarıda bu konuda işin kurallarına uymalarını davet ediyorum"dedi.

Van'da bir kişinin öldüğünüde anlatan Vali Doğan, "Van merkezde bir kişi hayatını kaybetti. Elimizdeki net bilgi vefat eden vatandaşın gösterici ateşi yada güvenlik kuvveti ateşi ile değilde başka türlü vefat ettiği biçiminde. dolayısıyla ortada bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sebep olmuş olaylar var. Çünkü vatandaş orda yakılmak istenen bir binanın yakılmaması için tepki gösteren bir vatandaş. Bu vatandaşın o kargaşada vefatı söz konusu. Ama vefatına gerekçe olacak hadiseler göstericilerin doğrudan müdahalesi değil yada güvenlik kuvvetlerinin doğrudan müdahalesi değil başka türlü gerekçelerle vefat ettiğini biliyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek