Usta kalemlerden IŞİD analizi

Kobani ve IŞİD üzerinden ne yapılmak isteniyor. Türkiye'deki eylemler ne anlama geliyor. Türkiye'nin usta kalemleri gerçekleri yazdı.

Usta kalemlerden IŞİD analizi
Usta kalemlerden IŞİD analizi
GİRİŞ 08.10.2014 15:24 GÜNCELLEME 09.10.2014 07:35
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

IŞİD'in Kobani'deki saldırılarını artırmasını bahane ederek Türkiye'de provokasyona dönüşen Kobani'ye destek eylemleri 18 can aldı. Türkiye'nin birçok köşesinde polisle çatışan eylemciler terör estirmeye devam ediyor.

6 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine kadar giden şiddet kim tarafından tetikleniyor ve bu olaylar neyi işaret ediyor?

Peki IŞİD ve Kobani üzerinden oynanmak istenen oyun ne? Türkiye nereye çekilmek isteniyor?

Türkiye'nin usta kalemleri sağduyu çağrısı yaparken Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat  çekiyor.

İbrahim Karagül: Derdiniz Kobani değil, sizi çok iyi tanıyoruz!
Kobani'ye (Ayn El Arap) yönelik IŞİD kuşatması ve YPG-IŞİD çatışması, Suriye'de bir bölge üzerindeki güç mücadelesinden çok Türkiye ile hesaplaşmaya döndürülmek isteniyor.

Birileri bu kriz üzerinden düğmeye bastı, sokakları karıştırdı, yeni bir Gezi senaryosu yazıyor.

İbrahim Karagül'ün yazsının tamamı için tıklayın...

Mehmet Barlas: Sokaklardaki şiddete karşı çıkmak gerekiyor
Eğer birileri Irak ve Suriye topraklarında yaşananları protesto ettiklerini düşünerek Türkiye'de polise ateş açıyorsa, otobüsleri yakıyor, yolları kesiyorsa, kentlerde hayatı engellemeye çalışıyorsa, bu eylemleri ancak terörizmden beslenen beyinler anlayabilir. Ama eğer siz Türk demokrasisinin vazgeçilmezleri olan siyasi partilerden birinin yöneticisi iseniz, olanlar karşısında tepkinizi koyarsınız... 

Mehmet Barlas'ın yazısının tamamı için tıklayın...

Melih Altınok: Kobani düşerken...
200 bine yakın Kobanili Kürt'e ev sahipliği yapan Türkiye'nin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarının yankısı sürüyordu:

"Kobani'deki Kürtler kardeşimizdir. Kobani'nin düşmesini istemeyiz. Düşmemesi için ne gerekiyorsa elimizden gelini yaparız!"

Melih Altınok'un yazının tamamı için tıklayın...

Yıldıray Oğur: Elinizdeki o benzin bidonunu yavaşça yere bırakın…
İbrahim Halil Baran, New York’ta dersler vermiş, iyi eğitimli tanınmış bir Kürt milliyetçisi. PKK’lı değil. Partiya Kürdistan adlı bir partinin kurucusu. Birleşik bir Kürdistanı savunuyor. O yüzden çözüm sürecine de şiddetle karşı.
Kobani’den göçmenler gelmeye başladığında Twitter’dan bir yardım kampanyası başlattı.

Yıldıray Oğur'un yazısının tamamı için tıklayın...

Fadime Özkan: Kobani bahane, yeni Gezi şahane
Kobani’de yaşananlar bir şeyi net olarak ortaya çıkardı. Türkiye’ye karşı 30 yıldır gerilla savaşı yürüten ve Ortadoğu gibi bir coğrafyada konjontürel olarak girdiği Türkiye aleyhtarı ittifaklarla var kalabilen PKK, cephe savaşında başarısız.

Suriye kolu PYD eliyle Rojava bölgesinde elde ettiği de facto egemenlik alanını korumaktan aciz.

Fadime Özkan'ın yazısının tamamı için tıklayın...

Hasan Öztürk: Ey Kürt kardeşim bir kez olsun şu soruyu sor

Sizin derdiniz ne?

Kobani mi; yoksa son 10 yılda elde edilen onca kazanımı bir kenara bırakıp her eve bir “ölü” taşımak mı?

Sizin derdiniz ne?

“Rojava devrimi”nin Suriyeli Kürtlerin hayallerini gerçekleştirmesi için Türkiye’nin desteğini alması mı; yoksa Ertuğrul Kürkçü, Hasan Cemal, Cengiz Çandar gibilerin “tezgahına” su taşımak mı?

Hasan Öztürk'ün yazısının tamamı için tıklayın...

 

YORUMLAR 6
  • akil aktepe 9 yıl önce Şikayet Et
    .......... . bu işten en karlı türkiye çıkacak. bekleyin görün. herkesin bir hesabı vardı ama ALLAH'ın başka bir hesabı vardı.
    Cevapla
  • Firat Boyan 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye. Türkiye'ye bak, ortadoğu'ya bak! Batının kuklası ortadoğu insanları birbirlerini yiyedursun... Helal size böyle devam edin!
    Cevapla
  • Burak Hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Hasan Öztürk e cevap. Sen Siradisinda yaratma kelimesini cok kullaniyon, yok ISIDi amerika yaratmis yok PKK yi yaratanlar boyle kelimeler kullaniyon! Bir sen deyil baya baya bir cok kisi bu yaratma kelimesini insanlar icin kullanmaya basladi! Sen bilmiyon mu Allah tan baskasi birsey yaratamaz! Bilmiyorsan ogren! Sana bu sebeb ten dolayi tavrim var! En sinir oldum sey bu!
    Cevapla
  • kemal özyurt 9 yıl önce Şikayet Et
    lütfen demokrasiyi bi miktar askıya alınız. kim bu ülkenin huzurnu bozmak istiyorsa kimliği önemli değil devlet balyoz gibi tepesine inmeli o acımıyor acımamak lazım başka türlü akıllanmazlar bu sookak serserileri
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    ,,Ecdadımızın At Koşturduğu ORTA DOĞU Aşkına.Biz bu sahalardan çekilelim, emin olun ki buralar daimi karışık ve iğtişaş (özü kaybettirilmek istenen) sahalar haline gelecektir, Ulu Hakan Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Han,,. ,,Türk,Arap,Kürt,Laz,Çerkez,77.Milyon Şahlanma Zamanı.Fişini Çektiğimiz Avrupa, İsrail, İngiltere ve Haçlılar Her şeyin Farkındalar! BARBAR AVRUPA PAPA MERKEZLİ HAÇLI ORDULARI AÇ KALDILAR KUTSAL TOPRAKLARA SALDIRIYORLAR TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ KOYMAYACAKLAR ! Bizim Kim Olduğumuzu ROMALILAR unutmuş galiba ! İngiliz Yahudi İttifakı ve Haçlılar siyaseti bulaşıcı bir veba gibi olup ORTA DOĞU ve AFRİKA komple yok olsa bile umurlarında değildir, onlar kimseye acımazlar kendi çıkarlarına bakarlar,,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi