Belediye binasını alev alev yaktılar

Patnos'ta iki gündür devam eylemler nedeniyle ilçede adeta sıkı yönetim uygulanırken Patnos Belediye Binası ateşe verildi.

GİRİŞ 09.10.2014 10:45 GÜNCELLEME 09.10.2014 10:50
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde, IŞİD'in Kobani saldırılarını protesto etmek için yaklaşık 3 bin kişi toplandı.

Gösterisi sırasında bir grup, Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Patnos Belediyesi'ni hedef seçti. Belediye Başkanı AK Partili Cem Afşin Akbay'ın ve çalışanların boşalttığı Belediye binasına sine giren eylemciler, burada makine parkında bulunan itfaiye aracı, kamyon, traktör, iş makinesi, minibüs gibi taşıtları çalıştırarak ilçe merkezine getirdi.



Eylemciler, molotof kokteyller atarak üç katlı Belediye binasını içerden ve dışardan ateşe vererek yaktı. İlçe merkezine götürülen araçlar da birer birer molotof kokteylleri atılarak yakıldı.

Kurtarılan bazı taşıtlar Tugay Komutanlığı'nın parkına çekildi. Ayrıca Atatürk Mahallesi'ndeki Merkez Camii'nin inşaatı için bulunan kerestelerde yakılırken, bankalara ait ATM'ler de yerlerinden söküldü, işyerlerinin camları ve kepenkleri kırıldı.

Olaylar sırasında polis yetersiz kaldı, asker ve çevre illerden polis takviyesi yapıldı. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 26
  • Nurgizem Aslan 9 yıl önce Şikayet Et
    MARDİNLİ XQW A ,HAK BÖYLE ARANMAZ !!! DEPRESYONA GİRMİŞLERDE !TC.SORUMLUYMUŞTA!. Kobanê’ye en çok yardımı dokunan İslami kesimle savaşarak mı? Bilinçli kürt halkına kurşun sıkarakmı?siz dahil, vergilerin verildiği devlet malına zarar vererekmi ? kobani kürtlerin hakkını savunayım derken yanıbaşınızdaki kürt kardeşlerinizin canına kıyarak malına zarar vererekmi ? ! hak arıyosunuz ? güldürmeyin ancak ahmaklar inanır bunlara .Bir kıyaslama yapalım.Ezan-ı Muhammedi’nin Türkçe okunduğu günlerde, Allah demenin,sakallı olmanın,başörtüsüyle okumanın yasak olduğu günlerde,12 Eylüllerde,28 Şubatlarda en büyük zulümleri sağ kesim gördü. Eylemler yapıldı , haklar arandı Ülkenin refahı bozulmadı !ocaklar sönmedi !canlar acımadı ! Hiç bir masum insana zarar dokunmadı ! Bizler yapılan zulümleri içimize atıp,”Ya Rabbi! Kahrında hoş, lütfunda hoş!”dedik.Başka hiçbirşey ne dedik,nede yaptık.Yapmayız da zatenYapsak,teröristlerden ne farkımız kalır ki!?Aranacaksa haklar Allah ın rızasına uygun aranmalı ! Allahın da gazabını üzerinize çekerek dünya ve ahiretinizide mahvetmeyin..!
    Cevapla
  • Nurgizem Aslan 9 yıl önce Şikayet Et
    YAZIKLAR OLSUN !!!. Kürt olduğumdan utanır oldum ,hayır bunlar benim milletim olamaz !insan ahlakına ,islam ahlakına uymayan şiddetle kınanacak eylemler bunlar !!! ışid den beterini yaptınız.Kendi ülkenize kendi insanınıza size hizmet eden araçlara insafsızca büyük kinle her tarafı harabeye çevirdiniz ..ALLAH BUNUN HESABINI SORACAK ELBET..
    Cevapla
  • İbrahim Aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede kürt Türk ayrımı yok. Hiçbirşekilde ırk dil din ve mezhep ayrımı yok. ayrım var diyen birtek kürtler var. hatta doğu ve güneydoğuya verilen imkanların yarısı karadenize verilmiyor. ben karadenizliyim size yapılan her türlü güzelliği görüyorum ve içimden diyorum ki, olsun oralar da kalkınsın oradaki insanlarımız da daha iyi sartlarda yasasın. refahları artsın, yazık çok yazık. bu vatana ihanet cezasız kalmaz. ahirette ilahi adalet tecelli edecektir. ve biliniz ki iki elim yakasında olacak ahirette hainlerin. kamu malına zarar verenlerin hepsi kayıtsız şartsız vatan hainidir.
    Cevapla
  • hüseyin çakmak 9 yıl önce Şikayet Et
    neye güveniyorlar. nasılsa gözüm süreci var, içeri atsalar da bir kaç ay sonra serbest bırakırlar diye düşünüyorlar herhalde, Rabbim ıslah eylesin, üç günlük dünyada neyi paylaşamıyorlar anlamıyorum. toprağın altına girince bakalım ne yapacaklar. Allah'a nasıl hesap verecekler.
    Cevapla
  • Mardinli XQW 9 yıl önce Şikayet Et
    Esed vur emri verdi de ne oldu...Herkes aklini basina alsin..... Akrabalari yapay sinirin diger tarafinda öldürülen insanlar Krize girip her tarafi yakiyorsa bunun analizini iyi yapmak lazim.....TC nin 3 senedir destekledigi gruplardan ayrilan ve ölüme programlanmis insanlarin saldirisina maruz kalan kürdler degilde türkmenler olsaydi TC böyle mi davranirdi? Arap muhacirlerin karsisinda otobüs üzerine cikip siyaset yapan cumhurbaskani kobane düstü düsüyor diyerek Kürdlere hakaret etmistir...Kürdler kontrolden cikarsa depresyona girerse krize girerse haklilar....onlari bu hale getirenler ve TC utansin....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar