Türkiye istedi koalisyon vurdu

Washington Post'a göre hava saldırılarının artırılmasının arkasında Türkiye'nin talebi var..

Türkiye istedi koalisyon vurdu
Türkiye istedi koalisyon vurdu
GİRİŞ 09.10.2014 02:45 GÜNCELLEME 09.10.2014 17:55

Terör örgütü IŞİD haftalardır ele geçirmeye çalıştığı Suriye'deki Kobani kenti çevresinde durdurulduğu açıklandı. IŞİD militanları 16 Eylül'den bu yana kuşattıkları kentin merkezine doğru önceki gün girmeye başlamıştı. 200 binden fazla Kürt'ün Türkiye'ye kaçtığı kentin özellikle doğu ve güneybatısında IŞİD militanları PYD güçlerine karşı üstünlük sağlamıştı. Bu gelişmelerin ardından birçok haber kaynağı kentin düşmesinin an meselesi olduğunu duyurmuştu.

TALEP TÜRKİYE'DEN

Ancak ABD liderliğindeki uluslararası koalisyon önceki gece Kobani çevresine yönelik büyük bir hava operasyonu başlattı. Son hava saldırılarının koalisyonun Suriye'deki IŞİD mevzilerine yönelik 22 Eylül'de başlattığı operasyonun en şiddetlisi olduğu açıklandı. ABD basını koalisyonun Kobani çevresine yönelik hava operasyonunu artırmasının arkasında özellikle Türkiye'den gelen taleplerin olduğunu belirtti. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın "Hükümetimiz ve ilgili birimlerimiz geç saatlere kadar ABD'li yetkililerle her düzeyde temasta bulunarak bir an önce daha aktif ve etkili bir şekilde hava bombardımanına hız verilmesi gerekliliğini vurgulamışlardır" sözünü hatırlatan Washinton Post gazetesi "Türkiye'nin yardım talebi üzerine Kobani'deki hava saldırıları artırıldı" dedi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD ordusu ve koalisyon güçlerinin, Suriye ve Irak'ta, terör örgütü IŞİD hedeflerine yönelik 14 yeni hava saldırısı daha düzenlediğini bildirdi.

SALDIRILAR SÜRECEK

CENTCOM'un açıklamasına göre, IŞİD'in Suriye'deki hedeflerine, bombardıman, savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla dokuz saldırı gerçekleştiren ABD ordusu ve koalisyon güçleri, savaş uçakları ve insansız hava araçları kullanarak örgütün Irak'taki hedeflerine beş saldırı düzenledi. Kobani'deki Kürt yetkililer, gerçekleştirilen hava saldırıları sayesinde IŞİD'in kentin merkezine doğru ilerleyişinin dün itibariyle durduğunu açıkladı. ABD operasyonların süreceğini açıklarken, koalisyona ait uçaklar da Kobani semalarında görüntülendi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!