27 gösterici adliyeye sevk edildi!

Gözaltına alınan HDP İzmir İl Eş Başkanı'nın da aralarında bulunduğu 11'i çocuk 27 kişi adliyeye sevk edildi.

27 gösterici adliyeye sevk edildi!
27 gösterici adliyeye sevk edildi!
GİRİŞ 09.10.2014 13:40 GÜNCELLEME 09.10.2014 13:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İzmir'de terör örgütü IŞİD'i protesto bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilere katıldıkları ve teşvik ettikleri iddiasıyla aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur'un da bulunduğu 11'i küçük yaşta 27 kişi adliyeye sevk edildi.

IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırılarını bahane ederek İzmir'in çeşitli ilçelerinde izinsiz gösteri düzenleyen gruplara polisin müdahalesinde gözaltına alınan 11'i çocuk 27 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Gözaltına alınanlar arasındaki HDP İzmir İl Eş Başkanı Uğur'un sosyal medyadaki hesabından eylemlere katılma çağrısı yaptığı ve eyleme katılanları galeyana getirici paylaşımlarda bulunduğu, M.E.T'nin (25) Konak'taki gösterilerde polisin silahını alarak kaçmaya çalıştığı, M.O'nun (21) ise Kadifekale semtindeki Türk bayrağını indirmeye çalıştığı iddia edildi.

Çocuk Şube Müdürlüğü'ndeki yaşları 18'in altında 11 kişi ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki 16 kişi İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

Ağrı

Doğubayazıt ilçesinde askeri birlikler, olaylara müdahale etmek için güvenlik önlemi aldı.

Doğubayazıt'ta güvenlik güçleri, KESK öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşlarının basın açıklaması yapmasına izin vermedi.

Bunun üzerine grup, polis ve jandarmaya taş, havai fişek ve molotofkokteyli ile saldırdı. Jandarma ve polis gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

İlçede kamu kurum ve kuruluşlarının önlerinde askeri araçlar mevzilendi. Güvenlik güçleri şehir merkezinde giriş-çıkışları yasakladı.

Minibüs ve otobüsçüler de eylem yaparak servise çıkmadığı için okul giriş ve çıkış saatlerinde öğrenciler zor anlar yaşadı.

Olayların devam etmesi nedeniyle esnaftan bazıları bugün de kepenk açmadı.

Mersin

Eğitim-Sen Mersin Şubesi üyeleri, terör örgütü IŞİD'e tepki göstermek için yürüyüş yaptı.

Özgür Çocuk Parkı'nda bir araya gelen sendika üyeleri, AK Parti Akdeniz ilçe binasına kadar yürümek istedi.

Polisin izin vermediği yürüyüşte, Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu ile emniyet güçlerinin uzlaşması sonrasında yol, grubun geçişi için açıldı.

Slogan atıp pankartlarla yürüyen grup, AK Parti Akdeniz ilçe binası önüne gelerek oturma eylemi yaptı. Grup, daha sonra olaysız dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Mustafa ACAR 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğru. Bu pislik kişileri doğru sınır dışiı edeceksiniz ve hatta ışid ile savaşılan bölgeye göndermek lazım acilen.
    Cevapla
  • Patriotic 9 yıl önce Şikayet Et
    tipe bak. tipine..........
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."