Gökçek'ten o gazeteye suç duyurusu!

Melih Gökçek, Aydınlık gazetesi yazarı Bekir Batu ve gazete yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gökçek'ten o gazeteye suç duyurusu!
Gökçek'ten o gazeteye suç duyurusu!
GİRİŞ 09.10.2014 18:05 GÜNCELLEME 09.10.2014 18:05

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kendisine iftira attıkları ve hakaret ettikleri gerekçesiyle Aydınlık gazetesi yazarı Bekir Batu ve gazete yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gökçek, avukatları Fatih Atalay ve Çağrı Alkan'la birlikte geldiği Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında suç duyurusu dilekçesini Basın Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Savcı Adem Can'a verdi.

Suç duyurusu dilekçesinde, gazetenin 2 Ekim tarihli nüshasında "Gökçek 17 Aralık'ta 6 daire almış" başlığıyla yayımlanan haberde Gökçek'e hakaret ve iftirada bulunulduğu kaydedildi.

Haberde yer verilen iddialarla ilgili açıklamalarda bulunulan dilekçede, "Gökçek'in, 24 yıl önce Pursaklar'da 540 metrekare arsa satın aldığı ve burada 3 daire karşılığı inşaat sözleşmesi yaptığı" kaydedilerek, "Söz konusu yer site olmayıp, sıradan bir binadır. Pursaklar'da lüks dairelerin olmadığı Ankara'yı az çok tanıyan herkes tarafından da bilinmektedir. Haberi yapanlar müvekkilim hakkında olumsuz düşünceye sevk edebilmek gayesiyle bu tarz asılsız iddialar ortaya atmaktadır" denildi.

Aynı haberdeki, Gökçek'e ait Çankaya'daki villanın kaçak olduğuna ilişkin iddianın da aslı bulunmadığı kaydedilen dilekçede, haberde, villanın tapu kayıtlarında "tarla" olarak göründüğü, resmi olarak tarla üzerine konut yapmanın yasal olmadığı, bu nedenle kaçak olduğu iddialarına yer verildiği belirtildi.

İddianın gerçekleri yansıtmadığı bildirilen dilekçede, tapu kayıtları incelendiğinde, taşınmazın bağımsız bölüm niteliğinin "konut" olduğunun görüleceği yazıldı. Taşınmazla ilgili TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesinin 1997'de verdiği tasdikli proje bulunduğuna dikkati çekilen dilekçede, taşınmazın Çankaya Belediye Başkanlığı İmar Müdürlüğünce onaylanmış izninin de mevcut olduğu kaydedildi.

Dilekçede, "Bu yapı nasıl olur da kaçak olur ve bu kaçak yapı nasıl tapuya işlenir sorularına yazı sahibi yetkililerin cevap vermesi gerekmektedir" denildi.

Gökçek'in 4 dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı ve 5'inci dönemine devam ettiği hatırlatılan dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Halkın vermiş olduğu oylarla seçilen müvekkilimizi sandıkta alt edemeyen siyasi husumet sahibi gruplar, her dönem bu tarz asılsız iddialarla ortalığı karıştırarak halkı yönlendirmek istemektedirler. Müvekkilimizin istikrarlı siyasi hayatını hazmedemeyen kişi ya da kişiler bu tarz asılsız haberlere yer vererek müvekkilimizi yıpratmaya çalışmaktadır. Dürüst ve çalışkan kişiliği ile Ankara'yı yaşanabilir bir şehir haline getiren müvekkilimiz maalesef bazı odaklar tarafından antidemokratik yollarla alt edilmek istenmektedir. Ancak bu durumun müvekkilimizi yıldıramayacağı bilinmelidir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı