Gaziantep'ten korkunç haber: 4 ölü, 20 yaralı!

Gaziantep'te 2 farklı mahalledeki Kobani eylemlerinde karşıt görüşlü gruplar arasında meydana gelen çatışmada 4 kişi hayatını kaybetti.

GİRİŞ 10.10.2014 08:18 GÜNCELLEME 10.10.2014 09:16
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Gaziantep'te, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etme bahanesiyle toplanan grup ile karşıt görüşlü kişiler arasında silahlı çatışma çıktı. Birçok noktada tabanca ile tüfeklerin de kullanıldığı olaylarda 4 kişi öldü, 1'i polis 20'nin üzerinde de yaralı var.

Güzelvadi, Vatan, Barak, Akdere, Aydınlar, Mevlana ve Göllüce Mahalleleri'nde toplanan gruplar, çöp konteynırlarını devirip lastiklerle ateş yaktı. Yolları barikatlarla kapatıp iş yerleri ile araçların camlarını kırıp zarar veren polislerin dağılmaları yönündeki uyarılarına havai fişek, taş ve molotof kokteyli atarak karşı veren gruplara, TOMA'lardan biber gazı ve basınçlı su sıkıldı. Olaylarda tüfek kullanan gruptakiler, zırhlı polis aracının camına ateş etti. Her iki camına mermi isabet eden zırhlı araç kullanılmaz hale geldi.

Barak ve Vatan mahallelerinde korsan gösteri düzenleyen grup ile karşıt görüşlü kişiler arasında silahlı çatışma çıktı. Tabanca ve tüfeklerin kullanıldığı çatışmada 1'i polis memuru 20'nin üzerinde kişi, kurşun ve tüfeklerden çıkan saçmalara hedef oldu.

ÖLENLERİN İSİMLERİ ŞÖYLE

Akşam saatlerinde bazı mahallelerde toplanan grupların yaptığı izinsiz gösteri sırasında rastgele ateş açılması sonucu hayatını kaybeden 3 kişinin kimlikleri belirlendi. Hayatını kaybedenlerden 10 aylık bebeği bulunan Sevgi Balcı'nın (20) olay sırasında evinde televizyon seyrettiği öğrenildi. Olayda ayrıca Süleyman Balcı (15) ve Ömer Üçeker de (27) hayatın kaybetti.

BDP BİNASI ATEŞE VERİLDİ

Merkez Şahinbey ve Şehitkamil DBP İlçe Başkanlıklarının ateşe verildiği, bazı iş yeri ve polis araçlarının da zarar gördüğü olaylarla ilgili yoğun güvenlik önlemleri alındı.Gaziantep'te karşıt gruplar arasında çıkan çatışma devam ediyor. PKK yandaşları ile vatandaşlar arasında çıkan olaylarda, Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) ait iki bina ateşe verildi; 1'i polis 11 kişi de yaralandı. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 44
  • Zeynel Karaca 9 yıl önce Şikayet Et
    musab can yorumunun altına imzamı atıyorum. şu ülkede hdp'li bölücü zihniyetliler,aşırı sol akımlar(dhkp-c,tkpml vs. gibi) ve türkten başka tüm unsurları ötekileştiren mhp'liler(hepsi değil ama çoğunluğu) olmasa şu ülke şimdikinin on katı daha huzurlu olurdu.Allaha şükürler olsun ki milletimizin büyük çoğunluğu muhafazakar ve saçma sapan boş ideolojiler peşinde koşmuyor.bir de şu saydığım siyasi akımlar(prangalar) olmasa bu ülke uçar be uçar.
    Cevapla
  • turgay ilkay 9 yıl önce Şikayet Et
    ey millet i merhume gaza gelme. bu oyunlar bu ülkede kaçkez daha sahnelenirse aklımız başımıza gelecek.insanları sokağa dökmek kolay ama toplamak zordur
    Cevapla
  • Nurettin 9 yıl önce Şikayet Et
    gerçeklere bi bakalım.... Anlayana.... IŞİD, 6240 Türkmen'i öldürmüş. 800 Türkmen kadını cariye (savaş ganimeti) diye satmış. 2000 Türkmen kadına tecavüz edip yerinden yurdundan etmiş. IŞİD bugün Irak'ta tam 19 Türkmen Milletvekilini idam etti. Türkmenler katledilirken, ülkücüler bugün Türkiye sokaklarında ''helal sana IŞİD'' diye naralar attılar. Tarihe not düşülsün.
    Cevapla
  • memo memo 9 yıl önce Şikayet Et
    antep olayları. antepteki olay birkaç gündür zaten devam ediyordu. barak mahallesi dediğiniz yer bizim mahalledir ölenlerde hem yakın köylümüz hem akrabamız. bu mahallenin büyük bölümü fabrikalarda işçi geçimleri zar zor yapan geliri düşük insanlar. ancak barak köyleri 80 tanedir ve hepsi akraba sayılır. sen gelir bu insanların pamuk ipliği ile tutturduğu hayatına kast eder evde oturan kadına ateş edersen dükkanları yakar bu insanları açlıktan ölüme mahkum edersen bu insanlar şu soruyu sorar aç bırakılıp mı ölücem yoksa bunların insan olmalarını burdan çekilmelerini mi bekliycem. sağduyu temennisinde bulunan herkes kendine şu soruyu sorsun bacını ananı kızını oğlunu öldürmelerine mahrum bırakmalarını hangi şekilde müsade edersin. işte ordakiler bu soruya eğer müdahele eden yoksa kendimi savunurum demiş. gerekeni yapmış.
    Cevapla
  • Mehmet Kan 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu da şu demek oluyor.... Türkiye'yi 1920'de nasıl Antepliler kurtardı ise, gene Antepliler kurtaracaktır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü