Vicdanları sızlattı: Patnos'ta zararın faturası

Ağrı’nın Patnos İlçesi’nde, Kobani bahanesiyle eylemciler tarafından yakılan Belediye binasındaki zararın 4 milyon lira olduğu öğrenildi.

Vicdanları sızlattı: Patnos'ta zararın faturası
Vicdanları sızlattı: Patnos'ta zararın faturası
GİRİŞ 10.10.2014 18:27 GÜNCELLEME 10.10.2014 18:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Patnos’ta, 8 Ekim çarşamba günü IŞİD’in Kobani saldırılarını protesto etmek için toplanan yaklaşık 3 bin kişi, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Belediye binasına yürüdü. Belediye Başkanı Ak Partili Cem Afşin Akbay ve 150 kadar çalışanın boşalttığı belediyeye giren eylemciler, molotof kokteyller atarak binayı içeriden ve dışarıdan ateşe verdi. Üç katlı hizmet binası ile birlikte makine parkı da ateşe verilen Belediyede hasar tespit çalışmalarına başlandı. Belediyenin zararının 4 milyon lira dolayında olduğu belirtildi.

2009 yılındaki yerel seçimlerde Patnos Belediye Başkanı seçilen iş adamı BDP’li Yusuf Yılmaz, 2012 yılında 3 katlı yeni bir hizmet binası yaptırdı. Aynı yıl ’terör örgütüne üye olmak’ suçundan Erzurum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Yusuf Yılmaz 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. 2013 yılında evli 6 çocuk babası 43 yaşındaki Yusuf Yılmaz’ın cezası Yargıtay tarafından onanınca tutuklanarak Erzurum H tipi cezaevine konuldu. BDP’li Yılmaz’ın tutuklanmasının ardından başkanlık görevini Mahmut Yıldız sürdürdü. Geçen 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde ise eski Kaymakam olan Cem Afşin Akbay AK Parti’den belediye başkanı seçilmişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • CEVAT ADIYOK 9 yıl önce Şikayet Et
    BU BİNANIN YENİSİ YAPILMAMALI !!. patnos luların utancı olarak bu bina bu şekilde kullandırılsın ...bunu yapanlar haindir ve hainlerin idam edilmesi gerekir !
    Cevapla
  • namı diğer PUKAY 9 yıl önce Şikayet Et
    İdam lazım ........... ondan sonra da idam kötü idam çağ dışı idam şöle idam böle. Sen yakala as bunları bak bir daha oluyor mu ?
    Cevapla
  • muhammet talha özbaşaran 9 yıl önce Şikayet Et
    Onlar yakar, yıkar, biz öderiz merak etmeyin.... Bu ülkede birileri elektriği kaçak kullanır, ceremesini biz çekeriz. Birileri otobüs yakar, devlet kurum ve mallarına zarar verir, faturasını devlet normal vatandaşına vergi zammı ile fazlasıyla keser. Herkez müsteri olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı