Ellerinde sopalarla mahalleyi bekliyorlar

PKK yandaşlarının mahallelerinde olay çıkarmasını istemeyen vatandaşlar ellerinde sopalarla nöbet tutuyor.

Ellerinde sopalarla mahalleyi bekliyorlar
Ellerinde sopalarla mahalleyi bekliyorlar
GİRİŞ 11.10.2014 00:59 GÜNCELLEME 11.10.2014 01:02

Gaziantep'in terör kenti olarak anılmasını istemediklerini belirten vatandaşlar, 3 gündür mahallelerini koruduklarını belirterek, PKK sempatizanlarını sokmayacaklarını ifade etti. 

Merveşehir Mahallesi girişine toplanan vatandaşlar ellerinde sopalarla nöbet tutuyorlar. Günlerdir devam eden kargaşanın artık son bulmasını isteyen mahalle sakinleri, Gaziantep'te teröre geçit vermeyeceklerini vurguluyor. Onur Öztürk isimli bir vatandaş, "Terörün olmaya tek şehir burasıdır diyebilirim. Burada insanlara kardeşçe barış içerisinde yaşarlar. Yanlış yere çattılar. Biz mahalle sakini olarak her gece burada nöbet tutuyoruz. Buraya onları sokmuyoruz. Gaziantep'te teröre geçit yok." ifadelerine yer verdi. 

"GAZİANTEP'TE TÜRK NE İSE KÜRT'TE ODUR"

Gaziantep'te bu tür olaylara alışkın olmadıklarını dile getiren mahalle sakini Yunus Emre Ballı ise "Gaziantep'i Diyarbakır, Mardin gibi zannediyorlar. Bizim insanımız galeyana tez gelir, kaldıramaz böyle şeyleri. Bayrak düşse nimet sayar 3 kere öpüp alnımıza koyarız. Aylardır bunlara sabrediyoruz ama iş eyleme dökülünce olmaz yani. Herkesin sabrının bir sınırı var." diye konuştu. 

Hem Kobani'ye destek verin deyip hem de tezkereye hayır oyu kullandıklarına dikkat çeken Ballı, "IŞİD diyorlar, madem protesto ediyorsun, Kobani'ye git, orada çatış. Tezkereye BDP, CHP hayır kullandı. Bugün Türk askeri niye Kobani'ye müdahale etmiyor diyorlar. Sormazlar mı adama, hangi yüzle Türk askerinden destek istiyorsun diye. Türk askerinin arkasından kurşun sıkıyorsun. Burada Türk neyse Kürt de odur. Herkes ekmeğinin davasında. Bu insanların sükunetini bozmaya kimin hakkı var." şeklinde konuştu.

"VATANDAŞ OLARAK ELİMİZDEN GELENİ BİZ YAPACAĞI"

3 gündür mahallelerinde nöbet tuttuklarını anlatan Ahmet Dinç isimli vatandaş ise tepkisi şu şekilde dile getirdi: "Elimizden geldiğince buraya onları sokmayacağız. Millet rahatça evine gidip çocuğuyla vakit geçiremiyor. Vatandaş sokağa dökülmüş bir halde. Devlette bunla baş çıkamıyor. Ne yapacağımızı biz de şaşmış bir haldeyiz. Vatandaş olarak elimizden geleni biz yapacağız. Devlet her bir yere yetişemiyor." 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü