Kobani gösterilerinde ölü sayısı 39'a çıktı

IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde rastgele ateş açılması sonucu yaralanan Yunus Aktaş, yaşamını yitirdi.

Kobani gösterilerinde ölü sayısı 39'a çıktı
Kobani gösterilerinde ölü sayısı 39'a çıktı
GİRİŞ 11.10.2014 12:37 GÜNCELLEME 11.10.2014 13:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Van'da IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde rastgele ateş açılması sonucu yaralanan ve hastanede tedavi gören Yunus Aktaş, yaşamını yitirdi. Yunus Aktaş'ın ölümü birlikte Kobani eylemlerinde ölü sayısı 39'a yükseldi.

Edinilen bilgiye göre, bir gün önce Tuşba ilçesi Beyüzümü Mahallesi'nde akşam saatlerinde toplanan grupların yaptığı izinsiz gösteri sırasında rastgele ateş açılması sonucu yaralanan Yunus Aktaş (18), tedavi gördüğü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Tuşba ilçesinde gösteri düzenleyen eylemciler, polisle çatışmış, barikat kurup yolu trafiğe kapatmıştı. Gruptakilerin, dağılmaları yönünde uyarı yapan güvenlik güçlerine havai fişek ve taşlarla saldırması üzerine, tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulunulmuştu.

Müdahale sırasında Yunus Aktaş da yaralanmıştı.

Öte yandan geçen akşam Gaziantep'te yaşanan çatışmada 4 kişinin ölümü, Bingöl'de polislere düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 2 polis ve saldırıyı düzenleyen ve ölü olarak ele geçirilen 4 PKK'lı ile birlikte Kobani eylemlerinde çıkan olaylarda ölenlerin sayısı 39'a yükseldi.

Ölenlerin isimleri şöyle:

Diyarbakır (12); Mahsum Çoban, Hasan Gökgöz, Baver Şeyhanoğlu, Turan Yavaş, Süleyman Kale, Yusuf Tokur, Mahmut Enez, Riyat Güneş, Yasin Börü, Hüseyin Dadak, Cumali Güneş, Murat Dağ.
Mardin (6); Bilal Gezer, Sinan Toprak ve Kerem Karaaslan, Eshan Akdoğan, Fehad İbrahim Elduveric ve Abdullah Muhammed Latif
Siirt (5); Yusuf Çelik, Mehdi Erdoğan, Davut Nas, Necmettin Çelik ve Kamil Taş
Muş (1); Hakan Buksur
Van (2); Hamdi Caner - Yunus Aktaş
Batman (1); Emrah Demir 
Adana(1); Ahmet Albay
(İstanbul'da Mert Değirmenci'nin beyin ölümü gerçekleşti)
Gaziantep (4)  Sevgi Alıcı, Süleyman Balcı, Şahan Dağhan, Ömer Uçaker 
Bingöl(2): (Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin, Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu) Bingöl(4): (2 polisin şehit olduğu silahlı saldırıyı düzenleyen PKK'lılar)

YORUMLAR 1
  • Gürhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Aralarında seçiyorlar. Önce belirliyorlar sonra da olayları daha zora sokmak için öldürüyorlar. Şu emniyet kameralarına yakalananları teker teker avlamaları gerek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor