Bingöl'de teröristlere yolu o açmış!

Bingöl’de Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve ekibine saldıranlara kaçış yolunu Ali Kılıçgedik adlı işbirlikçinin açtığı öğrenildi.

Bingöl'de teröristlere yolu o açmış!
Bingöl'de teröristlere yolu o açmış!
GİRİŞ 12.10.2014 09:51 GÜNCELLEME 12.10.2014 13:07

Emniyet Müdürü Atalay Ürker’in ağır yaralandığı, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu’nun şehit olduğu, koruma polisi Uğur Atlı’nın da yaralandığı PKK saldırısının detayları ortaya çıkmaya başladı

Buna göre, PKK’lı teröristlerin saldırıdan sonra kullandıkları aracı Bingöl Beşyol bölgesinde bırakarak, 12 AR 900 plakalı araca binip Genç ilçesine doğru gittikleri belirlendi.

Teröristlere telefon edip ‘Yol temiz, gelin’ demiş!Emniyetin verdiği bilgilere göre, teröristlerin kullandığı araca Genç ilçesi girişinde yapılan operasyondan sonra ise PKK’lılara ait bir cep telefonu bulundu. Cep telefonunun arama kayıtlarından diğer işbirlikçiye ulaşıldı. Buna göre, telefondan son aranan kişinin cep telefonunun sinyalinin Diyarbakır’da tespit edildiği ortaya çıktı. Bu kişinin ise Ali Kılıçgedik adlı kişi olduğu ve önceki gün Diyarbakır’da gözaltına alındığı kaydedildi. Emniyette ifade veren Kılıçgedik, saldırıdan sonra aracıyla teröristlerden Erhan Şenyuva ile konuştuğunu ve onlardan önce kendisinin Genç üzerinden Diyarbakır’a doğru yola çıktığını ve yolun temiz olduğu bilgisini aktardığını söyledi. 
 
‘Aracı Erhan kiraladı’
 
Soruşturmada ise saldırıyı düzenleyen teröristlerin Erhan Şenyuva’nın kiraladığı araca geçtikten sonra yolun temiz olduğu bilgisi kendilerine geldikten sonra Genç ilçesine doğru yola çıktıkları belirlendi. Ancak Kılıçgedik’in l temiz gelin” bilgisinden sonra Jandarma Özel Harekat ekiplerinin Genç girişinde güvenlik noktası oluşturduğu ve kırsal alana gitmek için yola çıkan teröristlerin güvenlik noktasına takıldığı ortaya çıktı. (Vatan)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı