Gaziantep'i yıkanlar dışarıdan gelmiş

4 kişinin öldüğü Gaziantep’i devşirme teröristler karıştırdı. Şehri yakıp yıkanların Antepli olmadığı ortaya çıktı.

Gaziantep'i yıkanlar dışarıdan gelmiş
Gaziantep'i yıkanlar dışarıdan gelmiş
GİRİŞ 12.10.2014 09:06 GÜNCELLEME 12.10.2014 14:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gaziantep'te 4 kişinin can verdiği 20 kişinin de yaralandığı eylemlerin arkasında ‘taşıma terör’ çıktı. HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Kobani provokasyonlarından iki gün önce Ankara uçağıyla Gaziantep’e geldi.

Gelişi resmi ziyaret olarak duyurulmayan Sebahat Tuncel, burada çeşitli görüşmelerde bulundu. Tuncel’in ayrılmasının ardından şehir karıştı; Vatan, Akdere, Aydınlar, Mevlana, Gazikent, Düztepe gibi mahalleler savaş alanına döndü. Dükkânları yakıp yıkan göstericilerin birçoğunun Gaziantepli olmadığı ve kent dışından geldiği tespit edildi.

Yaşanan olaylar sonucu protestolarla ilgisi olmayan 4 kişi hayatını yitirdi. 3’ü polis 20 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. 

Akşam'a konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, şunları söyledi: HDP Milletvekili Sebahat Tuncel, Gaziantep’e geldikten sonra gerginlik başladı. Kimlerle görüştü, ne planladı? Olay çıkan mahallelerin muhtarları polise taş atan, camları kıran kişileri tanımıyorlar. Demek ki bu kişiler Gaziantep’ten değil. Devşirme eylemciler şehre getirilmiş. 

Cezaları müebbet

31 kişinin hayatını kaybettiği, 350 kişinin yaralandığı, binlerce kamu aracı ve binasının zarar gördüğü olaylarla ilgili olarak hem adli hem de idari soruşturma yürütülürken, mevzuatta da düzenleme için hazırlık başladı. TCK'nın 302. maddesine göre "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmaya dönük girişimler"in cezası ağırlaştırılmış müebbet hapis.

YORUMLAR 1
  • mehtap dalgalı 9 yıl önce Şikayet Et
    göstericileri dagıtırsınız olur biter. ha bu arada bir daha gösteriye randevulaşmayı unutmayın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak