Kobani bahanesiyle 30 Mart intikamı

Kobani bahanesiyle yapılan eylemlerde Siirt'te 5 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden 3'ü Kurtalan İlçesi’ndeki olaylarda silahla vuruldu.

Kobani bahanesiyle 30 Mart intikamı
Kobani bahanesiyle 30 Mart intikamı
GİRİŞ 13.10.2014 08:00 GÜNCELLEME 13.10.2014 08:01

Kurtalan Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Karaatay olayın perde arkasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karaatay ilçede Kobani'nin bahane edilerek eski belediye başkanı BDP'li Necat Yılmaz'ın 30 Mart’ın intikamı için olayları ailesiyle provoke ettiğini söyledi.

Karaatay olaylar hakkında şöyle konuştu: "Seçim sonucunu hazmedemeyerek olayları kullandı. Göstericileri provoke edip ölümlere sebep oldu. Benim ve ailemin işyerlerini, evlerini yakıp yağmalama girişiminde bulunuldu. Olaylar yaşanırken ilçe Kaymakamı Mustafa İmamoğlu ile birlikte halkın Kurban Bayramı'nı kutluyorduk. Başta HDP olmak üzere tüm siyasi parti temsilcileriyle birlikte demokratik çerçevede ‘IŞİD’i de protesto edelim’ dedik. Olaylar başladığı zaman esnafın kepenk kapatma eylemine Karaatay Ailesi olarak da destek verip işyerlerimizin kepenklerini kapattık. Ama Kobani bahane edilerek çözüme karşı komplo kuruldu.” 

15 EVİ YAKTILAR 

Karaatay sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurtalanda yaşadığımız bu acı olay kesinlikle Kobani’ye destek amaçlı yapılan olay değildir. Bu tamamen eski Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz’ın seçim sonucunu hazmedememesi ve ilçede AK Parti'ye oy verenleri cezalandırıp halkı galeyana getirmesidir. Olaylarda aile bireylerime ait 15 evi yakma ve yağmalama girişiminde bulunuldu. Yapılan bu kıyımda tamamen benim ve akrabalarımın aileleri hedef alınmıştır.” . 

BELGELERİ YOK ETMEK İSTEDİ

Karaatay, "Girdiğim 5 seçimi kaybetmeme rağmen halkın sandıkta verdiği karara her zaman saygı duydum. Ama eski belediye başkanı Yılmaz bunu kabullenemedi. Kitleye şahsıma karşı eylem yapması talimatını verdi. Olayı çıkartanlarda başta Yılmaz ve akrabalarıdır. Bunun nedeni de eski başkanın kendi döneminde yaptığı yolsuzluk belgelerini imha etmek istemesidir. Öyle ki belediyeye girerek arşivin bir bölümünü de imha etmişlerdir. Ama bu kayıtlar elimizde mevcuttur” diye konuştu.  

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı