IŞİD'lilere benzememek için berbere koştular

Diyarbakır’daki Kobani olaylarında göstericilerin sakallı kişilere de saldırması üzerine tedirgin olan vatandaşlar berbere koştu.

IŞİD'lilere benzememek için berbere koştular
IŞİD'lilere benzememek için berbere koştular
GİRİŞ 13.10.2014 15:27 GÜNCELLEME 13.10.2014 15:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

IŞİD’in Kobani’deki saldırılarını protesto etmek amacıyla Diyarbakır’da yaşanan olaylarda çok sayıda sakallı vatandaş da göstericilerin hedefi haline geldi. Bu durum, olayların durulmasının ardından vatandaşların berberlere giderek, ya sakallarını kesmesine ya da imajlarını değiştirmesine neden oldu.

Kentteki berberler, günde ortalama 14-15 kişinin IŞİD ya da Hizbullahçı damgası yememek için traş olmaya geldiğini ifade etti.

"DAMGALANMAMAK İÇİN SAKALLARINI KESİYORLAR"

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Diyar Berber Salonu’nun işletmecisi İsmail Kazak, bayram ertesi olmasına rağmen yoğun bir şekilde sakal traşı yaptıklarını söyledi. Kazak, "Olaylarda Hizbullah'la ya da IŞİD’le alakası olmayan bazı vatandaşlar da mağdur oldu.

Bu yüzden halk bu konuda çok tedirgin oldu. Buna benzer bir durumu da 90’lı yıllarda görmüştük. Vatandaşlar hem damgalanmamak için hem de başlarına bir şey gelmesin diye ya gelip sakallarını tamamen kestiriyorlar ya da imajlarını değiştiriyorlar" dedi.

"GÜNDE 14-15 KİŞİ SAKALLARINI KESMEYE GELİYOR"

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde kuaförlük yapan Yakup Bahadır ise, sıradan zamanlarda günde 3-4 sakal traşı yaptıklarını ancak son günlerde bu sayının 14-15’ı çıktığını vurgulayarak, "15 yıldır bu mesleği yapıyorum. İlk defa bu kadar çok sakal traşı yapıyorum" diye konuştu.

12 KİŞİ ÖLDÜ

Diyarbakır’daki Kobani protestolarında 12 kişi hayatını kaybetmiş, 47 kişi de yaralanmıştı. 189 kişinin gözaltına alındığı ve bunlardan 45’inin tutuklandığı olaylarda, çok sayıda kamu binası, banka, işleri ve araç da zarar görmüştü.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • ercan aykan 9 yıl önce Şikayet Et
    ZATEN BÖLGE İNSANI PKK dan KORKTUĞU KADAR, YÜREKLİ OLUP ASKRİN ÜZERİNE GİTTİĞİ KADAR PKK ÜZERİNE GİTSEYDİ..... Şu anda korkudan saçını sakalını kazıtarak onurunu, kişiliğini ve vicdanını zedeletmezdi....
    Cevapla
  • CETİN es 9 yıl önce Şikayet Et
    BDP NİN MÜSLÜMANLARA HANGİ GÖZLE BAKTIĞININ AYNASI. ellerinde gelse komunizmi hemen getirip müslümanlığı yasaklayacakları kesin
    Cevapla
  • Ruhi Soylu 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyelim. Bence berbere gidenler iyi etmiş, canından olacağına sakalından ol. Pkk meselesine gelince bölge halkının pkk'ya desteği mutlak, dövselerde sevselerde pkk'larını destekliyorlar. Onlar kendilerine acımıyorsa biz niye onlara acıyalım.
    Cevapla
  • Zenci Turk 9 yıl önce Şikayet Et
    ATEİST. Allah korkusundan koşsaydınız keşke berberlere.... Ama nerde.... Demek ki neymiş, PKK bölge halkına baskı yapıyormuş, peki bu serseriler devlet olursa ne yapacaksınız ? İnanın öyle bir tuzağın içindesiniz ki....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak