Otobüs şoförlerini hatadan döndüren hata

Sakarya Emniyeti,'nin şehirlerarası otobüslerde uygulamaya başladığı 'Trafik polisi yolcu' uygulamasının olumlu sonuçlar verdi.

Otobüs şoförlerini hatadan döndüren hata
Otobüs şoförlerini hatadan döndüren hata
GİRİŞ 14.10.2014 15:17 GÜNCELLEME 14.10.2014 15:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sakarya bağlantılı İstanbul, Antalya, Rize, Trabzon'un yanı sıra Bodrum, Fethiye gibi turistlik bölgelere de çalışan otobüslere yapılan takipte trafik kuralı hataları yaptıkları belirlenen 6 otobüs şoförüne ceza verildi.

Sakarya  İl Emniyet Müdürü Osman Babadağlı, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin karışmış olduğu trafik kazalarında son zamanlarda artış olması, bu kazaların çoğunlukla sabah 03.00-07.00 saatleri arasında yorgunluk ve uykusuzluğa bağlı olarak meydana gelmesi, uzun mesafelerde bile tek şoför kullanıldığına dair tespitler üzerine şehirlerarası yolcu otobüslerinde 'trafik polisi yolcu' uygulamasına başladıklarını söyledi.

SİVİL POLİSLER YOLCU OLDU 

Emniyet Müdürü Osman Babadağlı, ''Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs şoförlerinin trafik kural ihlali yapıp yapmadıklarını tespit etmek ve trafik ekiplerince güzergahta denetim yapılıp yapılmadığını belirlemek amacıyla, farklı firmalara ait otobüslere özellikle gece saatlerinde sivil  trafik polislerini yolcu olarak bindirilerek otobüs yolcularının kontrolleri yerinde sağlandı" dedi.

KISA SÜREDE DUYULUNCA

Sakarya Emniyet Müdürü Osman Babadağlı  denetimlerde 11 otobüs şöförü hakkında yasal işlem yapıldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

''Denetimlerde, diğer sürücünün takograf kağıdı ihlalden 3 otobüs şoförüne, hem diğer sürücünün takograf kağıdını kullanan hem de hız limitlerini aşarak seyir eden 1 otobüs sürücüsüne, seyir halinde cep telefonu kullanan 1 otobüs şoförüne, emniyet kemeri takmayan 1 otobüs sürücüsüne idari para cezası düzenlenmiştir. Toplamda altı otobüs şöförüne 3 bin 180 lira para cezası verildi.

Emniyet Müdürü Babadağlı sivil trafik polisi uygulamasının otobüs şöförleri arasında duyulmasıyla da  "Otobüste acaba sivil polis var mı" endişesinin yayılmasının da otobüs şoförleri arasında kural ihlallerinin azalmasına neden olduğunu da söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • tankoy oytun 9 yıl önce Şikayet Et
    devletten polis ya da müfettiş müşteri uygulaması da istiyoruz.. kurumsal müesseseler için.cep operatörleri mesela. sözleşme sayılmayacak kağıtlar tutuşturuluyor elimize.sonra da verilen sözlerleuyuşmuyor. mağdur edliyoruz. elimizde sözleşme yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu