Ortalığı ceset kokusu kapladı

IŞİD ve YPG güçleri arasında günlerdir süren çatışmaların getirdiği ölümlerin, Suruç’a bağlı sınır köylerinde ceset kokularına neden oldu.

GİRİŞ 16.10.2014 11:57 GÜNCELLEME 16.10.2014 16:45
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

IŞİD ve YPG güçleri arasında günlerdir süren çatışmaların beraberinde getirdiği ölümlerin, Şanlıurfa Suruç’a bağlı sınır köylerinde ceset kokularına yol açtığı öne sürüldü. Özellikle Kobani sınırına yaklaşık 500 metre mesafede bulunan Çengelli Köyü’nde ikamet eden vatandaşlar alışık oldukları çatışma seslerine şimdiler de ceset kokularının karıştığını ifade ettiler.

IŞİD MİLİTANLARI KENDİ YARALILARINI KURŞUNA DİZİYOR 

Suruç’un Güneydoğusunda yöre halkı tarafından Kürtçe ismi ile Alizera olarak bilinen Çengelli köylüleri, Kobani’de yaşanan çatışma seslerinin ardından şimdilerde soludukları havaya ceset kokularının yayıldığını öne sürdüler. Özellikle IŞİD militanlarının kendi yaralılarını köy sınırına kadar getirip kurşuna dizdiği ve cesetleri günler sonra gelip aldıklarını öne süren köylülerden Ethem Eşiyok; “Uçak sesleri ile akşamları yatamıyor ölen insanların kokuları buraya kadar geliyor. 4-5 gün kalan cesetlerin kokusundan yatamıyoruz. Hayvanlardan daha pis kokuyorlar. IŞİD militanları yaralılarını kurşuna diziyor. Silah seslerini duyuyoruz. Eskiden kapılarımızı kilitlemeden yatardık ama şimdilerde IŞİD militanlarının buralara kadar gelip bizi de katledecekleri korkusu ile yaşıyoruz. Uçak ve kurşun seslerine alıştık açıkçası. Çocuklar da alıştı bu duruma. Film seyreder gibi alışılmış bir durum var burada” diye konuştu.

ERDOĞAN'DAN YARDIM İSTEDİ 

Köylülerden Fatma Karaca da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek yaşanan çatışmaların durdurulması için yardım çağrısında bulundu. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • hakan aslan 9 yıl önce Şikayet Et
    PKK'ya karşı savaşan herkes kardeşimdir. IŞİD hakkında o köylerde anlatılanlara inanmayın. ben Suruç'ta yaşıyorum. Burdaki köylülere bakarsanız hergün Türk askeri ve Akpartililer IŞİD'e açıkça silah veriyor ve bunlar da izliyor. Burda PKK ve PYD progapagandası yapmak adına yalanın bini bir para.
    Cevapla
  • hasan dinler 9 yıl önce Şikayet Et
    ışidi savunan yok kardeşim. ışid hainleri esadın ofisine kadar giren mücahitleri sırtından vurup binlercesini şehit etti. fakat kafir ypglileri içinde müslümanların da olduğu ışide karşı desteleyecek değilim.
    Cevapla
  • ömürcan 9 yıl önce Şikayet Et
    10. köydeyim artık...illa istediğiniz gibi yorum mu yapacağız.... evet, güneydoğudaki pkk belasından bu millet 35 yıldır çekiyor. binlerce şehit verdik. onbinlerce yaralı verdik. kayıp, faili meçhul, bir dünya ekonomik kayıp.acı, gözyaşı... heba olan yıllar.. vs..vs... şimdi birileri çıkmış bizim adımıza pkk dan hesap soruyor. bırakın gebertsinler yaa,, bırakın birbirlerini öldürsünler. neden engellkiyoruz ki. esad öldürürken kapıları açtık o kadar mülteci geldi. kim geldi ise geldi, şimdi işid vuruyor gene mlteci geldi. ama o gelenlerle şimdiki gelenler aynı değil galiba.. bırakın birbirlerini bogazlasınlar biz kalanlarla yolumuza devam ederiz. zaten bu amerikan oyunu. evvelde de zaten işid yog idi. birdenbire ortaya çıktı. zaten 1 yıl sonrada olmayacak. amaç yarın kurulacak olan kürt devletine bi şekilde yol açmak. işid bu işin bahanesi. bak işte bütün dünya resmen ve alenen kürtlere sahip çıkıyor iyide babasının hayrına değil demi..
    Cevapla
  • yalnızkurt42 9 yıl önce Şikayet Et
    IŞİD i savunan yok bence.. PKK lı öldürdüğü için destekleyen var...
    Cevapla
  • programlayan 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah (c.c) Akıl Fikir Versin. 2 akılsız yorum yapıyor, 8 akılsız da yapılan bu yorumu beğeniyor. IŞİD belasına destek olana Allah (c.c) akıl fikir basiret feraset versin. YPG belasına destek olana da öyle. Mansur a göre IŞİD ciler mücahit miş, yani cihat ediyorlarmış, neyin cihadını ediyorlar bir de onu anlatıver be kardeşim!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor