İşçileri taşıyan asansör 10'uncu kattan düştü

İstanbul'da 10 kişinin hayatının kaybettiği asansör faciasından tam 40 gün sonra benzer bir kaza İzmir'de yaşandı.

İşçileri taşıyan asansör 10'uncu kattan düştü
İşçileri taşıyan asansör 10'uncu kattan düştü
GİRİŞ 16.10.2014 17:37 GÜNCELLEME 17.10.2014 11:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Karşıyaka'da, inşaat halindeki binanın dış cephe işlerini yapan işçilerin bulunduğu asansörün 10'uncu kattan düşmesi sonucu 4 işçi ağır yaralandı.

Mecidiyeköy'de 10 kişinin hayatını kaybettiği facia sonrası başta siyasiler olmak üzere pekçok kurum ve kuruluştan denetim açıklaması yapılmış, benzer olayların tekrarlanmaması için tedbiren alındığı ve alınacağı açıklamıştı.  Hatta Başbakan Ahmet Davutoğlu asansör faciasının iki boyutuyla değerlendirileceğini belirterek birinci boyutun olayın açıklığa kavuşturulması, ikinci boyutun ise iş güvenliği tedbirleri olduğunu söyledi. Bakanlar Kurulu'ndan gündeme gelen bu konu sonrası Başbakanlık Teftiş Kurulu görevlendirildi. Tüm bunlara rağmen İstanbul'daki inşaat asansörü faciasının 40. gününde İzmir'de korkunç bir kaza daha yaşandı.

Kaza, bugün Örnekköy'de meydana geldi. İnşaat halindeki binanın dış kaplama işlerini yapan işçileri taşıyan asansör arızalanınca, 10'uncu kat seviyesinden düştü. Asansör üzerinde bulunan işçiler Erkan Gönül, Sefer Güven, Fikret Keser ve Anıl Cenikli yaralandı. Çeşitli hastanelere kaldırılan yaralıların durumlarının ciddi olduğu bildirildi. Polis ekipleri düşen asansörün bulunduğu inşaat inceleme yaptı, inşaat firması yetkililerinden bilgi aldı.

YORUMLAR 1
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    KODOMANLARA SÖZ GEÇMİYOR MU. Bu iş kazaları bugünlerde aldı başını gidiyor.... devlet birçok cezalarda ,cezaları iki misline çıkardı,uyuşturucu ve cinsel suç cezaları iki kar artırıldı. ama iş KODOMANLARA,yani ensesi kalın,arkası sağlam zengin iş adamlarına gelince ,onların işlediği suçlara bir artırım yok,zaten artırım olsa ne yazar,suçu bir garibana üç kuruş verir,garibanın üstüne yıkarlar. verebiliyor mı ,İzmir de bu inşaatı yapan KODAMAN a şöyle okkalı bir ceza ,hadi görelim. veremezler,adam biraz para yedirir,iki yalancı şahit bulur,gerekirse asansörü baktırdım diye sahte evrak düzenletir ,kurtulur. çünki bu işleri yapamıyacak cebinde parası olmayan gariban değil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti