Başbakanlık Bimer başvuru sonucu sorgulama

Vatandaşlarımızın Bimer'e yaptığı başvuların sonucunu sorgulaması için izlemesi gereken yolları bu yazımızda anlatıyoruz.

Başbakanlık Bimer başvuru sonucu sorgulama
Başbakanlık Bimer başvuru sonucu sorgulama
GİRİŞ 21.10.2014 10:48 GÜNCELLEME 21.10.2014 11:00
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Bimer’e konu ne olursa olsun yapmış olduğunuz başvuru sonucunu mutlaka öğrenebilirsiniz. Bimer başvuru sonrası, sizleri yaptığınız başvuru hakkında bilgilendirecek olan gerekli müdürlük çalışanlarıdır. Başvuru esnasında dönüş yapılmasını belirttiğiniz şekilde ( telefon, mail veya mesaj) başvurunuzun sonucunu Bimer’ e bağlı halka ilişkiler çalışanları yapacaklardır.

BİMER BAŞVURU SONUCU SORGULAMA

Bimer Başvuru Sonucu Sorgulama işlemi Bimer tarafından sizlere dönüş yapmadan da çeşitli yollarla takip edilebilir. www. turkiye.gov.tr web adresi üzerinden e- devlet şifreniz ve T.C. Kimlik numaranız ile Bimer başvurunuzun durum ve aşamasını kolayca öğrenebilirsiniz. Dilerseniz http://www.bimer.gov.tr adresi üzerinden başvuru sırasında sizlere verilmiş olan Başvuru Sayı Numarasını ve T.C. Kimlik Numaranızı kullanarak Bimer Başvuru Sorgulama İşleminizi kolayca yapabilirsiniz. Tercih sizin ister Bimer tarafından dönüş yapılmasını ister e-devlet üzerinden sorgulamayı, isterseniz de Bimer web sayfası aracılığıyla Bimer başvurucu sonucunu takip edebilirsiniz.

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ!

BİMER BAŞVURU SONUCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BİMER ŞİKAYET 

Canınızı sıkan herhangi bir konuda kolayca Bimer Şikayet sisteminden yararlanabilirsiniz. Bimer’e şikayet için ulaşmak oldukça kolay ve çeşitli yolları bulunmaktadır. Bimer Şikayet birimine ulaşmak için telefon ile aramayı, Bimer web adresine giriş yapmayı, şahsen başvurmayı ya da mektup göndererek şikayetinizi iletebilirsiniz. Bimer'e ulaşmanın ve giriş yapmanın çeşitli yolları bulunmaktadır. Bimer’e tercihinize göre telefon, internet üzerindeki iletişim formu veya e-posta adresi ile kolayca ulaşabilirsiniz. Telefon yardımı ile internete gerek olmaksızın sadece Alo 150 numarasını tuşlayarak Bimer Halkla ilişkiler personeli tarafından şikayetinizin alınması için güler yüzle karşılanabilirsiniz. Şikayetinizi bu sayede aktarabilirsiniz. Şikayetiniz sırasında sisteme giriş yapabilmek için sizlerden bazı kimlik bilgileri istenecek ve aynı zamanda şikayetinizin sonucuyla ilgili olarak bilgilendirmek amacıyla bir dönüş yöntemi istenecektir.

BİMER GİRİŞ

Bimer şikayet sitemine rahatsızlık duymuş olduğunuz herhangi bir olayla ilgili olarak şikayette bulunabilirsiniz. Bunu Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan tüm vatandaşlar kolaylıkla yapabilir. Bimer Giriş işlemi yapılarak şikayet dile getirilir ve sistem tarafından kaydedilmiş olan şikayet konusu hızlı bir şekilde gerekli mercilere ulaştırılır. Bimer giriş işlemi çok pratik ve kolaydır. İnternet üzerinde var olan web partalınahttp://www.bimer.gov.tr adresi ile girebilirsiniz. Ana sayfa üzerinde yer alan Telefonla Başvur, Mektupla Başvur,İnternetle Başvur ve Şahsen Başvur kutucuklarından en çok tercih ettiniz başvuru şeklini seçerek şikayetiniz için gerekli girişi gerçekleştirebilirsiniz. Bimer giriş için ayrıca Başbakanlık resmi web sayfası www.basbakanlik.gov.tr üzerinde bulunan Bimer’ e başvur linkini de kullanabilirsiniz. Bimer’ e başvuru veya giriş şekliniz her ne olursa olsun tüm şikayet başvurularınız aynı hız ve zamanda sisteme geçirilerek sonuca varıldığı an itibari ile gerekli bilgilendirme yapılacaktır. Örneğin Bimer giriş şekliniz telefon ile gerçekleştiğinde; 150 numaralı Bimer numarasını tuşladıktan sonra aradığınız ilin valiliğine bağlı olarak çalışan Bimer görevlileri sizleri karşılayacak ve şikayetiniz siteme kaydedeceklerdir. Sistem üzerinde yer alan şikayet ve öneriler başbakanlık, bakanlık ve ilgili bölge müdürlüklerine iletilir. Bu süreçten sonra şikayeti meydana getiren durum irdelenerek gerekli çalışmalar yürütülür ve sonuç neticelendirilerek sizlere geri dönüş yapılır.

BİMER TAKİP

Öncelikle Bimer’e bilgi edinme hakkınızı kullanarak, kamu ile ilgili bir şikayet için veya kurumlarda görev alan personelle ilgili bir durumu beyan için rahatlıkla arayabilir veya çeşitli şekillerde başvuru yapabilirsiniz. Başvuru sonrası Bimer Takip işlemi için yine farklı yollardan yaralanabilirsiniz. Bunun için Direk şikâyetin sonuçlanmasını bekleyerek Bimer’den bir dönüş bekleyebilirsiniz. Veya şikayetinizin hangi aşamada bulunduğunu görmek için www. turkiye.gov.tr web adresi ile sorgulama yaparak şikayetinizle ilgiliBimer Takip şeklini seçebilirsiniz. Dilerseniz de diğer bir takip yolu olan www.bimer.gov.tr web sitesi üzerinden şikayetinizin durumunu kolayca takip edebilirsiniz.

YORUMLAR 32
  • Bariş 7 yıl önce Şikayet Et
    24 yasidayim sayin başnakanimizla konusuk istiyorum cok önemli
    Cevapla
  • uysal.turane 8 yıl önce Şikayet Et
    Benim 100/58
    Cevapla
  • cevahir ince 8 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten ilgileniliyormu bilmiyorum yinede saygılarımı sunarak başlamak isterim, direksiyon kursundaki geri park diye bir saçmalık var buna son verilmesini rica ediyorum geri geri park yaparken çizgiye gelmedi diye daha öleni görmedim insanlar trafik kurallarını bilmiyor ama trafikte ehliyetli bunlara kim vermiş merak ediyorum,bana çigiye gelemedin diyen kaçtane müfettiş kendi par edebiliyor bunun sorgulanmasını istiyorum ve bu park saçmalığının kaldırılmasdını rica ediyorum bence trafikte daha ölümcül kurallar var onlara bikere dikkat edilsin.
    Cevapla
  • sevgi 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın baskanım Nasılsıniz iyimisiniz ben eşimden bosandim gelirim yok 5 çocuğum var babam ben küçükken öldü annem yok nenemle kalıyom astım hastasıyım üç çocuğum okuyor diyer ikiside küçük diyarbakirda ikamet ediyom Nenem yaşlı 3 ayda yaşlılık maaşı alıyor sosyal politikalar Müdürlüğü ne gittim 2 ay oluyo ekonomi destek için bana git bekle sıra daha var ben cocuma ayakkabı bile alamiyom çok zor durumdayım komşular yardım ediyor bazen kurban oluyom size maaş balansin biran önce çok caresizim kadınım ne yapabilirim
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    ben hamamlıcay koyunde ıkamet etmekteyım benımö mazurettım koyumuzun muhtarı suan olan bekır soylemez ın yolsuzluk yaptına emın oldum ıcın sıze sıkayet etmwekte kaldım nasıl dersenız koyumuzde halkın olan koy hamamı var oranın gelırını uzerıne gecırmekde ornegın koyde hıc bır seyı olmayan kısı suan ıcın gelır duzeyı ıyı durumda evı yookken suan yuzellı bın ytlelık bır evde ıkamet etmekde bunlada kalmayıp dahada var ama sız bızım buyuklerımız olarak arastırılmasını ısteyırum vatanımı koyumu dusunmek bızım vazıvemız tekrardan tesekurler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler