PKK'nın alçak oyunu bozuldu

Kandil'in “IŞİD'in yaralıları Türkiye'de tedavi ediliyor” propagandası Emniyet'in dikkati sayesinde bozuldu.

PKK'nın alçak oyunu bozuldu
PKK'nın alçak oyunu bozuldu
GİRİŞ 18.10.2014 12:00 GÜNCELLEME 18.10.2014 13:38
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Çok sayıda asker ve polisin ölüm emrini veren PKK'nın Diyarbakır sorumlusu geçen hafta hastanede yakalanmıştı.

“Sofi” kod adlı Selahattin Dilek, Suruç Devlet Hastanesi'ne topuğundan yaralı olarak gelmiş. Kendisini “Şakir Ali” olarak tanıtmış ve IŞİD militanı olduğunu söylemiş. CHP de yaralı IŞİD'lilerin Ş.Urfa'da tedavi edildiğini öne sürmüştü.

Kobani'deki çatışmalardan yaralı olarak Suruç Devlet Hastanesi'ne gelen ve kendisini IŞİD militanı olarak tanıtan teröristin yalanını yüz tanıma sistemi ortaya çıkardı. Suruç Devlet Hastanesi acil servisine yaralı olarak gelen ve kendini IŞİD militanı 'Şakir Ali' diye tanıtan PKK'lının oyunu kısa sürdü. Emniyet olaya el koydu, kendini IŞİD'ci diye tanıtan kişinin PKK'nın Diyarbakır sorumlusu Selahattin Dilek olduğu ortaya çıktı.

Olayın detaylarını anlatan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Ateşli silah yaralanması ve sağ topuk kırığı ile Suruç Devlet Hastanesi'ne kendi imkânlarıyla gelen şahsın, ortopedi servisine yatışı yapılmış. 2 gün sonra terörle mücadele ekiplerince hastane çalışanlarına bilgi verilmeden Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledilmiş. Tedavisinin bitmesi sonrası 13 Ekim'de de gözaltına alınmış” dedi. 

Müezzinoğlu, yüz tarama sistemiyle kimliği belirlenen söz konusu kişinin Şakir Ali değil, 'Sofi' kod adını kullanan PKK'nın Diyarbakır sorumlusu Selahattin Dilek olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Müezzinoğlu, IŞİD militanı kimliğini kullanan bu kişinin bir taşla iki kuş vurmak istediğini belirterek, “Hem tedavi olup ihtiyacını karşılarken bir taraftan da Türkiye hakkında yanlış intiba uyardıracak. Türkiye'nin gerekli önlemleri alması gerekiyor. Ya bu kişi tedavi edildikten sonra gidip Diyarbakır'daki olaylara karışsaydı? IŞİD'ci tedavi edilip olay çıkarttı denilirdi” değerlendirmesini yaptı.

Hakkında 3 ayrı dosya bulunan Selahattin Dilek, verdiği ifadede, çatışmalarda ağır yaralandığını belirterek, “Suçlamaları kabul etmiyorum. Benim PKK örgütü ile bir bağım yok. Tam olarak kendimde değilim, geçmişimle ilgili bazı şeyleri de hatırlamıyorum” dediği öğrenildi. 

Selahattin Dilek, mahkemede yapılan teşhis tutanakları ve örgüt yöneticileri ile çekilen fotoğrafları gösterilince de, “Teşhis tutanaklarını kabul etmiyorum. Bana isnat edilen eylemleri kabul etmiyorum. Dosyada bulunan fotoğraflardaki şahıs bana benziyor olabilir. Ancak ben değilim, fotoğrafta oynama yapılmış olabilir” diye konuştu. 1995'te PKK'ya katıldığı kaydedilen Selahattin Dilek'in 2013'te Diyarbakır'da Kralkızı Barajı Koruma Bölüğü ile Topçular Jandarma Karakolu'na yönelik saldırı eylemleri ile 2012'de Diyarbakır Dicle'de Özel Harekât Şube Müdürlüğü'ne saldırı eylemini organize ettiği bildirildi.

10 TERÖRİST TESLİM OLDU

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, terör örgütü PKK'dan kaçan 9 teröristin, Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olduğu ifade edildi. Bingöl Karlıova'da da 1 terörist teslim oldu.

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 11
  • emin aysever 9 yıl önce Şikayet Et
    peki. Ypg teröristleri tedavi ediliyor o ne olacak, hem ediliyorsa ediliyor kandile neymiş ki
    Cevapla
  • OĞUZHAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın @mert akgün bey. Ne bu İran sempatikliği anlamıyorum(gerçekten).(Yorumlarında İran'dan yardım istiyorsun) İran yalancı devletler sıralamasında İsrail ve ABD kadar ileridedir. Geçen hafta İran'ın İsrail'i uyardığı haberini gördün ve yorum da yaptın. Ve bunu İran'dan beklemediğini bile yazdın. O haberde İran'ın saman altından deniz yürüttüğüne şahit olduk. (Sözde, ama icraat sıfır) İsrail'i vururum söylemleriyle, petrol ve doğal gaz fiyatları arttı. Peki bunun artması kimin yararına kimin zararına oldu. Bunu da herkes bilir! Onun için İRAN senin bildiğin kadar ne güçlü ne müslüman ne de bizim dostumuz! Daha bugün Tırlara uygulanan (sanıyorum vergi olması lazım) vergiyi arttıdığı haberini okudum. Ne dost ne müslüman ülkeymiş be! Dostluğu o kadar ki Türkiye'ye para konusunda (gaz-petrol, tiraci vergi vs.) yardımcı olmuyor ve sırf kendi mezhebinde diye Zalim ESED'e maddi, manevi,askeri destek sağlıyor. Gözlerim yaşardı!
    Cevapla
  • KURBANN 9 yıl önce Şikayet Et
    bir gün İŞİD hedef Kandil der İNŞ.. bakın o zaman milyonlar katılmıyormu işide
    Cevapla
  • İlyas Denizci 9 yıl önce Şikayet Et
    iran mı mer akgün. iran mı yazıyor acaba iran islam adına sadece fitne çıkarır israile laf atar müslümana bomba
    Cevapla
  • İlyas Denizci 9 yıl önce Şikayet Et
    anladığım demokrat olunca. anlama özürlü olunabildiği senin gibi ajanlar hastaneye gidince tedavi altına alınıp tedavi edilip daha sonrada hapisi boyluyorsun diğer anladığımda sen de onla aynı şeyi anlamışsın o da şuanda hapiste sanırsam :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı