Yetim çocukların boğaz keyfi

Farklı kültürlerden gelen yetim çocukları kendilerine destek veren ailelerle buluştu.

Yetim çocukların boğaz keyfi
Yetim çocukların boğaz keyfi
GİRİŞ 18.10.2014 11:06 GÜNCELLEME 18.10.2014 11:06

6 . Uluslararası Çocuk Buluşması organizasyonunda Türkiye ile birlikte dünyanın 13 farklı ülkesinden misafir edilen yetim çocuklar Şehir Hatlarının düzenlediği turla İstanbul Boğazı’nı görme fırsatı yakaladı. 

2005 yılında başlatılan ve bu yıl altıncısı düzenlenen organizasyonda Türkiye ile birlikte 13 farklı ülkeden kimsesiz çocuk biraraya geliyor. 

6. Uluslararası Çocuk Buluşması organizasyonunda Moritanya, Somali, Arnavutluk, Makedonya, Bosna Hersek, Yemen, Suriye, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Pakistan, Sri Lanka ve Türkiye’den katılan çok sayıda kimsesiz çocuk İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda Şehir Hatları’nın düzenlediği boğaz turu ile İstanbul Boğazı’nın keyfini çıkardı. 

18 Ekim Cumartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılacak buluşma programı öncesinde İstanbul’da çeşitli gezi ve etkinliklere katılan yetim çocuklar Eminönü’nden kalkan Şehir Hatlarına ait bir vapurla Boğaz Turuna katıldı. İstanbul Boğazı’nın güzelliklerini yakından görme fırsatı yakalayan çocuklar kaptan köşkünde gemi kaptanı ile hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Dünya’da en üst seviye de açlık sıkıntısının yaşandığı Afrika, bir dönem katliamlar yapılarak insanlık suçunun işlendiği Balkanlar, halen fiili işgal ve iç savaş koşullarında yaşam mücadelesi veren Ortadoğu, Kafkaslar ve Asya’dan ülkemize gelen yetimler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda insani yardım kuruluşu İHH’nın düzenlediği organizasyonunda biraraya geliyor. 

‘Sponsor Aile Sistemi’ ile Afrika, Balkanlar, Ortadoğu, Orta Asya, Kafkaslar ve Güneydoğu Asya ülkelerinden gelen yetim çocuklar, Türk halkını ve kültürünü yakından tanıma fırsatı buluyor.  Kültürler arası yakınlaşmaya katkıda bulunmayı hedefleyen organizasyon programa katılan çocukların ‘sponsor aile sistemi’ ile kimsesiz olmadıklarını hissettirmeyi amaçlıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor