İstanbul ve Ankara Barosu başkanını seçti

Ümit Kocasakal İstanbul Baro Başkanlığı'na yeniden seçildi. Öte yandan Hakan Canduran 3605 oyla Ankara Barosu Başkanlığı'na seçildi.

İstanbul ve Ankara Barosu başkanını seçti
İstanbul ve Ankara Barosu başkanını seçti
GİRİŞ 19.10.2014 18:34 GÜNCELLEME 20.10.2014 09:16
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu'nun ikinci gününde gerçekleşen seçimi, mevcut baro başkanı ve Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Ümit Kocasakal kazandı.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurulda, baroya kayıtlı 32 bin 64 avukatın oy verme işlemi, saat 17.00 itibarıyla sona erdi.

Resmi olmayan sonuçlara göre, mevcut baro başkanı ve Önce İlke çağdaş Avukatlar Grubu adayı Ümit Kocasakal, başkanlığı 2 yıl aradan sonra tekrar kazandı. Kocasakal'ın, yüzde 65,84'lük orana denk gelen 14 bin 435 oyla, "İstanbul Barosu tarihindeki en farklı oy oranı"nı yakalayarak başkanlığı kazandığı belirtildi.

Katılımın yüzde 68,38 olduğu seçimde, baro yönetimi için yarışan Hukukun Üstünlüğü Platformu adayı Abdullah Arar; 2 bin 855, Özgürlükçü ve Demokrat Avukatlar Grubu Eşbaşkan adayları Ercan Kanar ve Yıldız İmrek; bin 763, Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Ali Rıza Kaplan; bin 502 ve Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Ayhan Erdoğan da bin 369 oy aldı.

ANKARA BAROSU

Ankara Barosunun 63. Olağan Genel Kurulundaki seçimlerde Baro Başkanlığına, "Demokratik Sol Avukatlar" grubunun adayı Hakan Canduran seçildi.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesindeki Genel Kurul, bugün yapılan seçimlerle sona erdi. Seçimler sonucunda 3 bin 552 avukatın oyunu alan Canduran, Ankara Barosunun yeni başkanı oldu.

Seçimlerde, diğer başkan adayları ve aldıkları oylar şöyle:

Baroda Birlik Grubu adayı Bülent Yağmur 796, Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Murat Yılmaz 630, Devrimci Demokrat Avukatlar Grubu adayı Medeni Ayhan 120, DSA Taban Hareketi adayı Fatih Deniz Alaeddinoğlu 3 bin 178, Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Seyit Kıvanç Koç bin 72, Sol Avukatlar Grubu adayı Bülent Turhan Gündüz 167.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • hasan balcı 9 yıl önce Şikayet Et
    koca sakalın dikkatine. sayın koca sakalada tavsiyem doğrulara destek yanlışlara muhalefet olsun ama haklıya haklısın demesını bilmeli.yoksa çoğunluğa ideolojig muhalefet yaparsa tarihin çöplüğünde unutulur.herkese vatandaş edasıyla yaklaşmalı .mezheb, ideolojiyi bırakmalı sayın koca sakal bunu yaparsan eyvallah.yoksa ağzınla kus tutsan hava tarihin cöplügünda kaybolorsun..çenen iyi ama dogrularada iyi olsun .hadi görelim ilk icraatın ne olacak.
    Cevapla
  • Burak Egeli 9 yıl önce Şikayet Et
    orjinal305 Onuda Muhterem Abilerin versin..!. Tedbir, taktik, hile, entrika, adam kayırma, tape tehdit vs. uzmanı Muhterem Abilerin Kurban, burs, Yardım vs. diyerek para topluyordu ya onunla avukatları satın alabilirdi..!!!
    Cevapla
  • hasan balcı 9 yıl önce Şikayet Et
    etme bulma dünyası. eh nede olsa fırsat onlaraın fırsatıydı en iyi yerlerde onlar yaşadı en iyi yerlerde okudular çünkü zeminleri dedeleri atmıştı .bizim garibanlar çoğunluk olduğu halde köylü kaldılar.ama zaman değişti etme bulma dünyası..çoğunluk ezildi hor görüldü.azınlık Çankayalarda boğazlarda nebilim her şehrin en nadide yerlerinde lüks konutlarında hayat sürdüler.ama dervan değişti hazmedemiyorlar.ama hazmedecekler alışacaklar.okuyan kesim bu taraftan artacak 20 23 de hesaplar ters dönecek.R T E bunların hesabını yapmıştır aslanımız .bu son seçim kazanmaları bir dahakine zorlanacaklar.ve zamanla bizlerin evvelki halini onlar alacaklar sayın beyaz türkler nesilleriyle.vesselam.
    Cevapla
  • orjinal305 9 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet yanlış yaptı . HSYK seçimlerinde savcı ve hakim ücretlerinde gözle görülür dişe dokunur bir artış yaptı ve seçimi kazandı . Baro seçimlerinde de benzer bir taktik uygulasaydı seçimleri kazanırdı , Geçmiş Olsun !!!!!!
    Cevapla
  • salih entel 9 yıl önce Şikayet Et
    kocasakal. Perinçek'e hak vermeye başladım. Demek ki ortada farklı derin dolaplar dönüyor. Birileri de buna düşmanımın düşmanı dostumdur mantığıyla göz yumuyor..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!