E-Devlet başvuru ve şifre alma hizmetleri

E-Devlet uygulaması ile devlet dairelerinde sıra bekleme dönemi bitti. E-devlette alınabilecek başlıca hizmetleri yazımızda bulabilirsiniz.

E-Devlet başvuru ve şifre alma hizmetleri
E-Devlet başvuru ve şifre alma hizmetleri
GİRİŞ 25.10.2014 10:10 GÜNCELLEME 25.10.2014 10:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Devletin vatandaşları için internet üzerinden sunmuş olduğu online işlemler, hayatımıza olduğunca kolaylık ve tasarruf sağlamıştır. Artık bir çok işlemimizi sadece online olarak dakikalar içerisinde bir kamu dairesine gitmeden kolayca gerçekleştirebilmektedir. Yediden yetmişe her türlü vatandaşı yakından ilgilendirecek olan resmi kamu işlemi, E Devlet sistemi üzerinden kolayca yapabilir. E-devlet girişi sayesinde hayatımız olduğundan çok daha fazla bir şekilde kolaylaşmıştır.

E DEVLET İLE YAPILACAK İŞLEMLER

E Devlet girişi ile yapabileceğimiz işlemlerin başında; SGK hizmet dökümü, SSK prim sorgulama , Bimer başvuru sorgulama, E-Bildirge, İşe giriş tarihi sorgulama ve işten ayrılış bildirgesi işlemleri, şifre işlemleri, adli sicil kaydı yani sabıka kaydı sorgulama işlemleri, Üniversite kaydı sorgulama ve UYAP vatandaş girişi işlemlerini kolay ve kısa yoldan oturduğunuz yerden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.Madem e-devlet bu kadar kullanışlı ve pratik, neden yollara düşerek zaman ve enerji kaybedelim haydi tüm işlemler e-devlet üzerinden gerçekleştirelim.

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

E DEVLET ŞİFRESİ ALMA

Yukarıda bahsetmiş olduğum tüm işlemleri online olarak kısa sürede gerçekleştirmeniz için kullanacağınız site adresi https://www.turkiye.gov.tr/ web adresidir. Öncelikle tüm işlemleriniz için giriş yapacağınız adresi iyice bilmeniz gerekmektedir. Ardından sisteme kendi adınıza özel olarak giriş yapabilmeniz için e devlet şifresi ile girmelisiniz. Şifreyi girdikten sonra kimliğinizi doğrulayarak dilediğiniz işlemi dakikalar içerisinde sorunsuzca yapmanın keyfini hissedebilirsiniz. Eğer e devlet sistemine giriş yapabilmek için daha önce alınmış olan bir e devlet şifreniz yok ise öncelikle E devlet Şifresi Almanız gerekmektedir. E devlet şifresi alma konusunda bilgi sahibi değilseniz.Biz sizi bu konuda bilgilendirebiliriz. İlk yapmanız gereken T.C. Kimlik Kartınız ile herhangi bir PTT Şubesine giderek 2 TL karşılığında E Devlet Şifresi Alma işleminizi gerçekleştirmiş olabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan hemen sonra e-devlet sistemine giriş yaparak kesintisiz bir şekilde işlemlerinizi yürütebilirsiniz.

BİMER BAŞVURU SONUCU SORGULAMA

Bimer Başvuru Sonucu Sorgulama işlemi Bimer tarafından sizlere dönüş yapmadan da çeşitli yollarla takip edilebilir. www. turkiye.gov.tr web adresi üzerinden e- devlet şifreniz ve T.C. Kimlik numaranız ile Bimer başvurunuzun durum ve aşamasını kolayca öğrenebilirsiniz. Dilerseniz http://www.bimer.gov.tr adresi üzerinden başvuru sırasında sizlere verilmiş olan Başvuru Sayı Numarasını ve T.C. Kimlik Numaranızı kullanarak Bimer Başvuru Sorgulama İşleminizi kolayca yapabilirsiniz. Tercih sizin ister Bimer tarafından dönüş yapılmasını ister e-devlet üzerinden sorgulamayı, isterseniz de Bimer web sayfası aracılığıyla Bimer başvurucu sonucunu takip edebilirsiniz.

E DEVLET ŞİFREMİ UNUTTUM

E devlet sistemi üzerinden tüm işlemleriniz yürütebilmenin kolaylığına vardıysanız. Bu sitemden asla vaz geçmeyeceğiniz anlamına gelmektedir. Çünkü onlarca işleminizi kamu kurumuna gitmeden internet üzerinden herhangi bir anda; yolda, evde, otobüste veya iş yerinizde tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Fakat aradan günler hatta aylar geçti ve E Devlet Şifremi Unuttum diyorsanız. Sakın panik yapmayın. Çünkü unuttuğunuz şifrenizi tekrar almanın yolu bulunmaktadır. İlk yaptığınız şekilde size yakın bir PTT Şubesine T.C. Kimliğiniz ile giderek yeni bir E Devlet şifresi alabilirsiniz her aldığınız yeni bir şifre ile unutmuş olduğunuz eski e devlet şifreniz geçersizdir.

E DEVLET SORGULAMA

E Devlet girişi bölümünde belirtmiş olduğumuz tüm sorgulama işlemleri ve daha sayamadığımız bir çok devlet kurumu işlemlerini sorgulamalar bölümünden yapabilirsiniz. Sosyal güvenlik sorgulamaları bu tür işlemlerin arasından en fazla kullanılanlar arasındadır. E devlet üzerinden sorgulama yapmak için tc kimlik numarası ve size özel belirlemiş olduğunuz şifreden başka hiç bir şeye ihtiyacınız yoktur. Size özel sayfa aracılığı ile devletin tüm resmi kurum ve kuruluşlarına ulaşmanız kolay ve basittir.Günlük hayatta en çok kullanılan sistemler arasında yer almaktadır.

YORUMLAR 1
  • Ahmed 7 yıl önce Şikayet Et
    E devlet almak istiyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…