Amerika’dan geldiler ezan sesine ağladılar

Amerika Birleşik Devletleri'nden foloklor öğrenmek için Balıkesir’in Havran ilçesine gelen bir grup ezan sesini duyunca duygulanıp ağladılar

Amerika’dan geldiler ezan sesine ağladılar
Amerika’dan geldiler ezan sesine ağladılar
GİRİŞ 20.10.2014 11:33 GÜNCELLEME 20.10.2014 11:33

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, makamında ağırladığı heyete ilçe hakkında bilgi verdi.

Ersoy, “İlçemiz bölgenin en eski köklü yerlerinden biridir. Geçim kaynağı ise tarım ve hayvancılıktır. Kazdağları ve Marda Dağı arasında oksijeni bol olan Havran’da 151 tescilli tarihi bina bulunmaktadır.

Çanakkale kahramanı Koca Seyit Havranlıdır. İlçemizin nüfusu 28 bin olup, bereketli topraklara sahiptir. Mandalina, nar, çilek, kara dut, zeytin, erik kiraz, bal, leblebi, höşmerim öne çıkan ürünlerimizdir. Bizleri burada ağırlamaktan dolayı çok memnunuz. Geçen yıl ben de Amerika Birleşik Devletleri’nde bir dizi ziyaretlerde bulundum. Böyle ziyaretler ikili ilişkilerimizi güçlendiriyor" dedi.

AMERİKALILAR EZAN SESİNDE GÖZ YAŞLARINA BOĞULDU

Başkan Emin Ersoy ve eşi Aliye Ersoy misafirlerine Hocazade konağında öğle yemeği verdi. Yemek esnasında öğle ezanı okunurken bazı Amerikalı kadınlar duygulanarak göz yaşlarına hakim olamadı. Ezanı hıçkıra hıçkıra ağlayarak dinleyen kadınlar, ’’Buradaki manevi duygular çok farklı. Çok etkilendik" diye konuştu.

LOKUMUN ÜZERİNE KOLONYA DÖKTÜ

Şilili bir kadının ikram edilen lokumun üzerine kolonya dökmeye kalkışması tebessümle karşılandı. Şilili kadın, kolanyayı lokumun üzerine dökülen sos zannettiğini, ilk kez kolanya ve lokum gördüğünü söyledi.

Misafir heyete belediye personeli kara dut suyu ikram etti. Başkan Ersoy ise narı ve mandalinayı bizzat kendi tanıttı. Konuşmalar iki tercümanla İngilizce ve İspanyolca’ya çevrildi.

Belediye Başkanı Emin Ersoy, “Dünya Halk Dansları projesinin gayesi halk oyunlarının tanıtılmasıdır. Belediyemiz bünyesinde bulunan ekipler konuklarımıza harman dalı, Yandım Ayşe, Kayrolamın Demiri oyunlarını öğretecek” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!