'Öcalan'dan barış sürecine güvenoyu'

Financial Times gazetesi Abdullah Öcalan'ın barış müzakerelerine dair verdiği olumlu mesajı konu aldığı bir habere yer verdi.

'Öcalan'dan barış sürecine güvenoyu'
'Öcalan'dan barış sürecine güvenoyu'
GİRİŞ 23.10.2014 12:41 GÜNCELLEME 23.10.2014 12:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

BBC Türkçe'nin aktardığı haberde, ülkede son birkaç haftadır başlayan çatışmalara karşın Öcalan'ın sağduyulu bir tavır takındığına değinildi.

Gelişen olaylar hakkında bazı Kürt siyasetçilere de danışan gazete, HDP'nin halkı sokağa çağırmasının ters tepki oluşturduğunu, şiddetin devam etmesinin Türkleri yabancılaştırdığını savundu.

Independent gazetesi ise Suriyeli Kürtlerin de Peşmergenin Kobani'ye gelmesini kabul ettiğini okuyucularına duyurdu.

Gazete ayrıca, Irak Ordusu'nun IŞİD'e karşı kara operasyonu planladığını fakat bunun en erken birkaç ay içerisinde başlayabileceğini aktardı.

YORUMLAR 1
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    BÜTÜN YURTTA BARIŞ. Devlet,Öcalan gibi siyasi ve törör suçluları,bunun yanında ayrıcalık yapmamak için diğer bütün suçları kapsıyan bir af yaparak herkese bir şans daha vererek ,barış ve kardeşlikten yana olduğunu kanıtlamalıdır. buda ancak herkesi kapsayan bir genel afla olur,ama tabii genel affı çıkardıktan sonra törör suçu gibi cezalardada ,ceza artışı yaparak aftan sonra suç işlenmesinide önlemelidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor