Marmaray'da Halkalı hattı askıya alındı mı?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Marmaray'ı Halkalı'ya kadar uzatma projesinin askıya alındığı iddiasına cevap verdi.

Marmaray'da Halkalı hattı askıya alındı mı?
Marmaray'da Halkalı hattı askıya alındı mı?
GİRİŞ 23.10.2014 17:11 GÜNCELLEME 23.10.2014 18:40

Niğde'de basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Pendik-Halkalı arasındaki hattın askıya alındığı yönünde haberlerin çıktığını, bunun kesinlikle doğru olmadığını söyledi.

Yüklenici firmanın çalışmalarını biraz ağırlaştırdığını, bu konuda Bakanlığın gerekli uyarıları yaptığını dile getiren Elvan, şöyle devam etti: "Pendik-Halkalı arasındaki banliyö hattında çalışmalarımız devam ediyor herhangi bir şekilde bu projenin askıya alınması gibi bir durum söz konusu olamaz. Sözleşmemiz 2015 yılı Haziran ayına kadar devam ediyor. Bu çerçevede bundan sonraki süreçte de bir aksaklık olması durumunda gerekli tedbirleri almaktan sakınmayacağız.

2015 Haziranına kadar bitirmeleri güç görünüyor, sözleşme hükümlerine göre biz de gereken neyse onu yapacağız. Bu sürecin hızlanması için gereken çabayı göstereceğiz. Askıya alınması gibi bir durum söz konusu değil."

Elvan, açıklamalarının ardından helikopterle Niğde'den ayrıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim