Soma'da bin 700 madenci iş bıraktı

Soma'da Işıklar Maden Ocağı'nda müfettişlerin olumlu rapor vermesinin ardından tekrar işbaşı yapan yaklaşık bin 700 madenci, gece iş bıraktı

Soma'da bin 700 madenci iş bıraktı
Soma'da bin 700 madenci iş bıraktı
GİRİŞ 23.10.2014 18:22 GÜNCELLEME 23.10.2014 18:22

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği Eynez Kömür Ocağı ile Işıklar ve Atabacası maden ocaklarını işleten Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin, facianın ardından tüm faaliyeti durduruldu. Daha sonra şirketin sadece Işıklar Maden Ocağı'nda, 4'üncü ayakta 30 metrelik bir bölümünde kömür çıkarmasına izin verildi. Bu bölümdeki kömürün çıkartılmasının da tamamlanmasıyla şirket, gerekli izinleri alamaması nedeniyle faaliyetini durdurdu.

İzmir'deki Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğü'ne görevli müfettişlerin 13 Ekim Pazartesi günü saat 22.30'a kadar süren incelemeleri sonrası olumlu karar çıktı. 15 Ekim Çarşamba günü Kınık, Kırkağaç, Akhisar, Soma ve Savaştepeli bin 700 madenci de tekrar iş başı yaptı.

GECE 01.00'DE MADENE İNİLMEDİ

Çalışmamaları halinde de aylık 1900 lira maaş alan, üç vardiyada çalışan bin 700 madenci, işe başlamaları halinde ödenecek ekstra ücretin hesaplarına yatırılmadığı gerekçesiyle bugün saat 01.00'de iş bıraktı. Maden alanında bekleyen servis minibüslerini kaldırmayan işçiler sabaha kadar burada bekledi.

İşçiler, Maaş bordolarına baktığımızda madene inmemiş arkadaşlarımızla maaşlarımız arasında bir fark göremedik. Eğer inersek ekstradan ücret alacağımız söylenmişti. Ama maaşlarımızda bunu göremedik. Bu nedenle iş bırakma kararı aldık dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!