Bir rezidansta daha işçi ölümü

Kadıköy Kozyatağı'nda bir rezidans inşaatında 14. kattaki iskelenin çökmesi sonucu demir ve kalasların üzerine düşen işçi hayatını kaybetti

GİRİŞ 24.10.2014 10:52 GÜNCELLEME 24.10.2014 10:59
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Olay, Kozyatağı Değirmen Sokakta’ki bir rezidansın inşaatında saat 09.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre işçiler işe başladıktan kısa bir süre sonra yüksek bir gürültü duyuldu.

Sesler üzerine inşaattan çıkan işçiler inşaatın 14’üncü katındaki iskeleden çelik direklerin ve kalas denilen tahta parçalarının düştüğünü gördü.

Parçaların düştüğü yere giden işçiler bir arkadaşlarının malzemelerin altında kaldığını gördü. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri, işçinin öldüğünü belirledi. Ölüm haberi işçileri yasa boğdu. İşçiler şantiye bahçesinde ağlamaya başladı. Bazılarının kendinden geçtiği görüldü.

Polis ölümle sonuçlanan olayla ilgili çalışma başlattı. İnceleme devam ediyor.

YORUMLAR 6
  • ertunc 9 yıl önce Şikayet Et
    Ateş düştüğü yeri yakar ancak halkımız öyle anlar yani anlaması için ateş düşmesi gerek ne deyim Allah CC halkımıza hakikati göstermek nasip etsin.
    Cevapla
  • hasan ates 9 yıl önce Şikayet Et
    hasan. bu ölümler ülkede insana verilen değerin göstergesi soma mecidiyeköy vs
    Cevapla
  • Murat Diniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir iş beceremiyorsan. iş güvenliği uzmanı ol. Ehliyet verir gibi dağıttı bakanlık. Yıllardır binlerce kişi öldü iş sağlığı ve güvenliği genel müdürlüğüne selam olsun
    Cevapla
  • mehmet ali saygılı 9 yıl önce Şikayet Et
    balık baştan kokmuş. ben bir devlet kurumunda özel güvenlik görevlisiyim...bizim iş güvenliği uzmanı 2 defa denetim (!) yaptı...ikisinde de bizi merkeze çağırdılar işyerlerini hiç görmeden denetlemeden eksikleri yerinde tespit etmeden bazı ders niteliğinde konular okundu...''aman şunu yapmayın''...aman şuralara girmeyin...''ve ne yapıp ne yapmayacağımızı öğrendiğimize dair imzalar attık...herşey masabaşında oldu...devlet kurumunun çatısı altında...sıkıntılarımızı ve tehlikeleri dile getirdiğimiz zamanda konu yukarılara gitti...yukarı emir verdi ''rahat batıyor bunlara ''diyerek birtakım şeylerde aleyhimize değişiklik yaptı...artık hiçkimse şikayeti bırakın, öleceğini bilse sıkıntılarını dile getirmez...yani burası Türkiye...
    Cevapla
  • sami efe 9 yıl önce Şikayet Et
    Kim Suçlu İşveren kadar çalışan da suçlu. Bundan iki üç ay kadar önce binamız yalıtım yapıldı. Çalışan kişileri takip ettiğimde hiçbirinde ne baret ne de emniyet kemeri vardı. Cambaz gibi birde kalas olmayan yerde bir eliyle demir iskeleye yapışmaya çalışırken diğer eli ile malzeme taşıyordu. Canınız bu kadar mı ucuz. İşveren almıyorsa şikayet et kendi çocukların için gerekirse ver parasını kendin al. Bu tedbirzislik olduğu müddetçe böyle haberleri çok duyariz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?