İstanbul Üniversitesi'nde kavga

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde karşıt görüşlü iki grup arasında yine kavga çıktı.

GİRİŞ 24.10.2014 09:41 GÜNCELLEME 24.10.2014 10:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında bu sabah yine kavga çıktı. Fakülte yönetimi durumu polis ekiplerine bildirmesi üzerine üniversite önünde araçlarında bekleyen çok sayıda sivil polis ve çevik kuvvet ekibi üniversite içerisine sevk edildi.

Fakülteye  giren polis, iki gruptan toplam 17 öğrenciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan örencilerin bir kısmının hafif bir şekilde yaralandığı görüldü.

Gözaltına alınan öğrenciler, “Yaşasın müslüman öğrenciler", “Bizler müslüman öğrencileriz, müslüman öğrencilere edilen hakaret cevapsız kalmayacak" ve "Bizler müslüman öğrencileriz, bunlar islama ve Müslümanlığa hakaret ettiği için gerekli karşılığı veriyoruz" şeklinde slogan attı .

Gözaltına alınanlar fakültenin  yanında bulunan Beyazıt Polis Merkezi Amirliğine götürüldü. Kavga sonrası yaralanan öğrencileri tedavi etmek için 112 sağlık ekiplerine haber verildi. Okul önüne ve polis merkezine gelen 2 ambulans ile hafif bir şekilde yaralanan öğrenciler tedavi edildi. Polis ekiplerinin okul önündeki bekleyişi devam ediyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • YILMAZ BABUTCU 9 yıl önce Şikayet Et
    ..yak,yık,çek git ne ala dünya. ..gezi olaylarından sonra kaç kişiiçerde acaba, enson 6-7 ekim olaylarında onlarca insan hunharca öldürüldü,katledildi kaç kişi içerde acaba, üniversitelerde olaylar olur çoğu kadroludur, 4 yıllık fakülteleri 12 ylda bile bitiremeyen vardır,adamın derdi okumak değil ki, Polisin tuttuğunu hakim savcı bırakıyor, bırakıyor ki yakmaya yıkmaya devam etsin diye, böyle bu şekilde bu işlerin üstesinden gelmek mümkün değil, adalet dağıttığını söyeyenler bu ülkenin temellerini dinamitliyorlar, kendimizi kandırmayalım lütfen,yeni bir anayasa ile yargı bürokrasisinin meclis üzerinde ki tahakkümü kaldırılmadan bu işler sürgit devam eder.Esnafın ekmek teknesini yakan, vatandaşı katleden teröristi bu hakim bırakıyor ve sizona ne yapıoyorsun bile diyemiyorsanız vay halimize
    Cevapla
  • Ümit SIlme 9 yıl önce Şikayet Et
    La indirin sunlari. Bunlarin maksati ögrenmek falan degil! Atin bunlari sokaga indikleri zamanda indirin! bukadar kolay! Mecburmu bu milletin parasinla beslenen polis bunlarla ugrasmaya!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?
Almanya Cumhurbaşkanı, soykırımcı İsrail'e desteği nedeniyle İstanbul'da protesto edildi