İstanbul'a şiddetli fırtına ve yağış uyarısı

Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre, İstanbul bu gece yarısı itibariyle şiddetli rüzgarların ve yağışın etkisi altına girecek.

İstanbul'a şiddetli fırtına ve yağış uyarısı
İstanbul'a şiddetli fırtına ve yağış uyarısı
GİRİŞ 24.10.2014 17:26 GÜNCELLEME 25.10.2014 09:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi alınan raporuna göre tüm birimlerini uyararak alarma geçti. Sağanak ve şiddetli yağışın yanı sıra  kuvvetli rüzgârın hafta başına kadar aralıklarla fırtına seviyesinde saatte 30 ila 100 km hıza ulaşacağı tahmin ediliyor.

Cumartesi sabah itibariyle İstanbul’un  Avrupa yakasından başlayarak, öğleye doğru il genelinde kuvvetli ve çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri olacağı tahmin ediliyor. Radar görüntülerine göre  saatte 21-75kg/m2 yağış düşeceği gözleniyor.  Pazar akşam saatlerine kadar  aralıklarla kuvvetli yağış olması beklenirken fırtınanın Salı günü akşam saatlerinde ise etkisini azaltması bekleniyor.

Rüzgârın açık deniz seferlerini aksatması, çatı ve tabela uçması, ağaç devrilmesi, denizde dalga yüksekliğini artırarak (2 ila 5m arası) olumsuzluklara neden olması bekleniyor.

Muhtemel olumsuzluklara karşı, İtfaiye Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı,  İSKİ  ve Trafik Müdürlüğü, Atık Yönetim, Beyaz Masa, Destek Hizmetleri, Zabıta Daire Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İETT, İGDAŞ, İDO, Şehir Hatları,  ilgili müdürlük personeli muhtemel olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor.  Oluşabilecek olumsuzluklara karşı  kriz yönetimi AKOM'dan yönetilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi