Validebağ'da apartman boşluğunda namaz

Validebağ’da cami tartışmaları devam ederken, vatandaşlar yakınlarda cami olmadığı için cuma namazını apartman boşluğunda kıldı.

GİRİŞ 24.10.2014 17:51 GÜNCELLEME 24.10.2014 20:14
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

 Validebağ Korusu girişine yapılması planlanan camiye karşı çıkan bazı vatandaşların tepkisi sürerken, korunun bulunduğu Acıbadem Mahallesi’nde vatandaşlar cuma namazını apartman boşluğunda kılıyor.

“Camiye gerek yok” diyen bazı vatandaşların aksine, yakınlarda cami olmadığı için bir grup vatandaş Cuma namazını bir apartman boşluğunda kıldı. Mahalle sakinleri ve çevredeki işyerlerinde çalışanlar, yakın bir noktada cami olmadığı için cuma ve vakit namazlarını Üsküdar Müftülüğü'nün hizmete aldığı apartman boşluğuna yapılan bir mescitte kılıyor. Mescit küçük olduğu için yer bulamayan cemaat, namazlarını apartman boşluğunda kılıyor.

Namaz sonrası konu ile ilgili açıklama yapan mahalle sakinleri, “Mescit küçük olduğu için cemaate yetmiyor. İnsanlar dışarda saf tutuyorlar. Böyle havalarda dışarda namaz kılmak için üzerinin de kapanması gerekiyor. Mahallenin tam ortası olduğu için de burayı tercih ediyoruz. Çevrede çalışanlar da yakın olduğu için burayı tercih ediyor” dedi.

Başka bir vatandaş ise, “Herkesin özgür iradesi, bir şey diyemem. Ama Acıbadem bölgesinde camiye ihtiyacımız var. Burası binanın boşluğu, camii değil. 20 senedir burada oturuyorum” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Eğri oturup doğru konuşalım.Gelir ve eğitim seviyesi yüksek semtlerin çoğunda cami sayısı çok azdır.Buralarda yaşayan vatandaşların önemli bir kısmı da camiye,cemaate,ezan sesine mesafelidir.Bırakın ezanı,caminin kendisine bile tahammül edemezler.Mesele yeşil alan filan değildir.Asıl mesele bu insanların kafa yapısının nasıl düzeltileceğidir.
    Cevapla
  • hilmiyegöre 9 yıl önce Şikayet Et
    acıbadem cami yönünden çok fakir bir semt küçük çamlıcada oturuyorum zaman zaman acıbademe iniyorum inanın ezan sesi bile bir çok noktadan duyulmuyor.
    Cevapla
  • Aklıbaşında 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede 80.000 cami varken okul sayısı 20.000'leri geçmiyor. Cumhurbaşkanımız bile dedi ki Sultanahmet'i dolduralım. İbadet dinin gereğidir elbet ama insanlar eğitimsizlik ve işsizlik nedeniyle sürünürken öncelik okul ve fabrikalar olmalı. Ayrıca yeşil alanlar azaldıkça hastalıklar da artacak. Camii'den çok hastaneye ihtiyacımız olacak
    Cevapla
  • Bülent Osman 9 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde 99 u müslüman olan ülkede her mahallede yürüme mesafesinde cami şarttır. Yakında cami olmaması namazını camide kılmak isteyenlere büyük azaptır. Resimde az kişi var gibi ancak onlar mescide sığmayıp dışarı taşan cemaattir. Oraya mutlaka cami yapılmalıdır.
    Cevapla
  • GeceYarisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Napalim ?. Bence camiye gerek yok. Bu ulkenin okul, hastane ve kutuphaneye ihtiyaci var. Zaten adim basi cami her yer. Ayrica resimde namaz kilan insan sayisi 25 etmiyor . O kadar kisi icin cami mi yapilacak ? oranin suyu elektrigi imamin maasi nereden odenecek dusunen yok. Zaten bu cemaat sadece cuma namazini kilar. 5 vakit namaz icin cami bos bos duracak kimse gitmeyecek. Isteyen oglen vakti istanbuldaki camileri bir gezsin . kimse yok. ama cuma oldu mu tiklim tiklim.
    Cevapla
  • Müslüman 9 yıl önce Şikayet Et
    Sen bir şey yapma! Caminin gerekliliğini bu halk sen ve senin zihniyetinde olanlara soracak değil. Heryede okul, hastane, kütüphane var zaten. Orada gördüğün insanlar o semtin cemaatinin bir kısmı ve ayrıca orada 25 değil 5 kişi bile olsa eğer o insanların bir ibadethanesi yoksa yapılmalıdır ve yapılacaktır! Halkının %90'ının üzerindeki çoğunluğu müslüman olan bir ülkede camiden, cemaatten rahatsız olanlar varsa defolsun gitsin bu memleketten. Ayrıca yine bahsetmiş olduğum %90, vergileriyle, hayırlarıyla camilerin ihtiyaçlarını düşünürler sen tasalanma.
    Cevapla
  • Mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Gece Yarisi O zaman haftada bir maç oynanan,ayda bir tiyatro yapılan,ayda bir konferans düzenlenen devasa alanlarada gerek yok.Saydıklarına da ihtiyaç halen devam ediyor ama Müslümanların istekleride Müslüman bir ülkede yerine getirilmesi gayet doğaldır. Sen oranın elektrik-su-imam maaşına katkıda bulunmak istemiyorsan Müslüman olmayan bir ülkede yaşa. Senin dinin sana,benim dinim bana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!