Soma'lı madencilere müjdeli haber

Bakan Faruk Çelik madencilerin işveren tarafından ödenemeyen eylül ayı ücretleri Türkiye İş Kurumu tarafından ödendi.

Soma'lı madencilere müjdeli haber
Soma'lı madencilere müjdeli haber
GİRİŞ 24.10.2014 21:17 GÜNCELLEME 24.10.2014 21:17

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Soma'da faaliyetleri durdurulan Atabacası ve Işıklar maden ocaklarında çalışanların işveren tarafından ödenemeyen eylül ayı ücretlerinin Türkiye İş Kurumunca ödeneceğini belirterek, ödemelerin bugün itibarıyla ilgililerin maaş hesaplarına aktarıldığını bildirdi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Soma'da 13 Mayıs'ta meydana gelen maden kazasıyla ilgili 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'na geçici 12. maddenin eklendiğini anımsattı.

"Soma'da faaliyetleri durdurulan Atabacası ve Işıklar maden ocaklarında çalışanların işveren tarafından ödenemeyen eylül ayı ücretleri Türkiye İş Kurumu tarafından ödenecektir" ifadesini kullanan Çelik, ödemelerin bugün itibarıyla ilgililerin maaş hesaplarına aktarıldığını belirtti.

Çelik, şunları kaydetti: "Soma'da müfettişlerce faaliyetleri durdurulan maden ocaklarında çalışanların işveren tarafından ödenemeyen ücretleri, daha sonra işverenden tahsil edilmek üzere 3 ay boyunca İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmıştı. Ödemeler bu kapsamda yapılacak son ödeme olup, bu ödemelerle birlikte Atabacası ve Işıklar maden ocaklarında çalışanlara, işverenden daha sonra tahsil edilmek üzere toplam 4 ay ödeme yapılmış oldu."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi