Balıkesir'de büyük bir faciadan son anda dönüldü

Balıkçıların bulduğu ve akaryakıt istasyonu yanında günlerce bekleyen 1. Dünya Savaşı'ndan kalma mayının yarısının dolu olduğu öğrenildi.

Balıkesir'de büyük bir faciadan son anda dönüldü
Balıkesir'de büyük bir faciadan son anda dönüldü
GİRİŞ 25.10.2014 01:15 GÜNCELLEME 25.10.2014 01:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ayvalık'ta bir trol teknesinin avlanırken bulduğu ve 1. Dünya Savaşı'ndan kalma olduğu tahmin edilen mayın, Pateriça Mevkii'nde dün güvenli bir şekilde karada imha edildi. Yarıya yakınının dolu olduğu tespit edilen mayının, balıkçılar tarafından çekiçle delinmeye çalışıldığı öğrenildi.

YÜZLERCE KİŞİ HAYATINI KAYBEDEBİLİRDİ

Akaryakıt istasyonu yanında ve okulların karşısında günlerce bekleyen mayının yanlışlıkla patlaması sonucunda Cumhuriyet alanına kadar olan yerde tahribat yaratacağı, yüzlerce kişinin hayatını kaybedebileceği belirlenirken Ayvalık'ın büyük bir tehlikeyi ucuz atlattığı ortaya çıktı.

Ayvalık Çıplak Ada yakınlarında 20 Ekim günü bir trol teknesi tarafından bulunan ve 3 gün balıkhanede eski bir teknede bekletilen mayında uzman ekiplerin yaptığı inceleme, Ayvalık'ın büyük bir tehlikeyi ucuz atlattığını ortaya koydu. Durumu haber alan Sahil Güvenlik 8 koordinesinde ve Ayvalık'ta bulunan Sahil Güvenlik birimlerince kontrol altına alınan mayın, İzmir'den gelen 4 kişilik uzman ekip tarafından 24 Ekim sabahı incelendi.

PATLAMA 150 METRELİK ALANI ETKİLEDİ

Yapılan inceleme sonrası, mayının yarıya yakın kısmının dolu olduğu anlaşıldı. Çapı yaklaşık 90 cm olan mayın, Pateriça mevkiine götürüldü. Yerleşim yerlerine 1.5 km uzak bir arazide saat 11.00'de güvenli bir şekilde imha edildi.

Yaklaşık 300 kg ağırlığındaki mayının patlama sesi Pateriça ve Ali Bey Adası'nda duyuldu. Patlama sonrası yaklaşık 1.5 metrelik bir çukur oluştu ve 100-150 metrelik alanda patlamanın izleri görüldü.

AKARYAKIT İSTASYONUNUN YANINDA 3 GÜN BEKLEDİ

Mayının balıkçılar tarafından çekiçle açılmaya çalışıldığı ve bir hurdacıya satılmak istenirken son anda vazgeçilerek yetkililere bildirildiği öğrenildi. Mayın bulunduktan sonra Akaryakıt istasyonu ve marinanın hemen yanında bulunan balıkhaneye getirilmiş, Sahil Güvenlik tarafından yapılan kontrol sonrası, Emniyet Müdürlüğü Balıkhane içine girişi şerit çekerek engellemişti.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 1
  • karahan 9 yıl önce Şikayet Et
    mayin... acaba diyorum buldugu mayini cekicle acmaya calisan mantik el bombasi buldugunda piminide cekermi,.,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!