Bakanlara paralel tuzak önceden biliniyordu

Şanlıurfa'da paralel yapıya yakın polisler Numan Kurtulmuş, Efkan Ala ve Mehdi Eker'e yönelik eylem yapılacağını biliyorlardı.

Bakanlara paralel tuzak önceden biliniyordu
Bakanlara paralel tuzak önceden biliniyordu
GİRİŞ 25.10.2014 15:16 GÜNCELLEME 25.10.2014 16:19
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çatışmaların devam ettiği Kobani'den göç akının yaşandığı Şanlıurfa' nın Suruç ilçesine Suriyelileri ziyaret etmek için giden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Tarım Bakanı Mehdi Eker'e yönelik eylem yapılacağı bilgisinin ve diğer olaylarla ilgili bilgilerin, Şanlıurfa Emniyeti İstihbarat Şube Müdür Vekili Mustafa Balcılar ve emniyetteki paralel yapıya yakın polisler tarafından üstlerinden gizlendiği tespit edildi. Eylem yapılacağı ilişkin istihbarat, Mustafa Balcılar'a iletildi. Ancak Balcılar, bu bilgileri üstlerini aktarmadı. Bu nedenle de eylem engellenemediği gibi bakanlara yönelik taşlı saldırı gerçekleşti.

KOBANİ'YE GEÇİŞLERE FRANSIZ KALDI

23 Eylül tarihinde ise Siverek İstihbarat Büro Amirliği'nden Urfa İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne gelen bilgi notunda Diyarbakır Lice'de faaliyet gösteren PKK/KCK terör örgütü mensuplarının Kobani bölgesinde faaliyet gösteren örgüt mensuplarına destek amacıyla Suruç'a geleceği ve buradan da illegal yollardan Kobani bölgesine geçecekleri belirtildi. İstihbarat ekipleri, konu hakkında Balcılar'a bilgi verdi. Ancak Balcılar, bu konuyla ilgili de üstlerini bilgi aktarmadı.

TERÖRİSTİN GİZLENDİĞİ SAKLADI

2002 yılından bu yana terör örgütünün kırsal alan kadrosunda faaliyet gösteren YPG mensubu Haydar Y. isimli örgüt mensubunun 19 Eylül'de IŞİD tarafından Kobani bölgesine yapılan saldırıların artması sonucu Suruç ilçesi sınır bölgesini kullanarak örgütten kaçtığı ve Urfa'da bulunan ailesinin ikametine geldiği bilgisi İstihbarat Şube Müdür Vekili Mustafa Balcılar'a bildirdi. Balcılar, bu bilgiyi de üstlerine iletmedi.

İSTİHBARAT AKIŞINA ENGEL OLDULAR

Olaylara ilişkin bilgi akışını sağlamayan Emniyet Amiri Mustafa Balcılar hakkında polis başmüfettişleri soruşturma başlatmış ve incelemelerin ardından istihbarat akışına engel olduğu belirlenen Balcılar 2 Ekim'de açığa alınmıştı. Öte yandan, paralel yapıya yakın İstihbarat Şube Müdürlüğü'ndeki bazı polisler de geçici olarak başka birimlerde görevlendirildi. 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 7
  • Keçi KEÇİ 9 yıl önce Şikayet Et
    HALA MI?. Ya bunların köküne kibrit suyu ne zaman dökülecek? Can çekişiyorlar ama hala kumpas peşindeler...
    Cevapla
  • Ahmet Eyüp Gezgin 9 yıl önce Şikayet Et
    hadi oradan. hadi oradan oraya bakan gidiliyor ve hiç bir şeyden haberleri yok inanmam hayata
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    zavallilar. ortada cidden tarikat oldugunu gormek gerek eger gorursen buraya ne lazim anlarsin.... murit ve para ...onunda elde edilecek yollarini biliyor ve zaten tutmuslar musluklari sonuna kadar acik ve daha da acik olacaga benzer:)
    Cevapla
  • yıldırım 9 yıl önce Şikayet Et
    Hikaye. Alıştınız nasılsa suçlamaya. Emniyet müdürü,müdür yardımcısı,polis vurulur ikisi şehit olur" efendim istihbarat vardı mahkeme izin vermedi", ekonomi kötüye gider "efendim biz yapacaktık merkez bankası başkanı şunu yaptı" " biz böyle edecektik şunlar şöyle etti" Nasıl olsa düşünmeyi bilmeyen bir sürü psikolojisindeki insan topluluğu var. Marmaray da olduğu gibi başkasının başlattığı bir projeyi bile" biz yaptık" diyerek kahramanlık rolüne bürünenler,kötü olan her işte başkalarını suçlarlar.Kibir insanı bu hale getirir.
    Cevapla
  • Uçan Osmanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Reyhanlı.... Reyhanlı olayı pas geçilmemelidir. Aynı durum orada da geçerliydi. İstihbaratın bomba yüklü araçları bildirmesine rağmen emniyet müdahale etmemiş 50 kişinin canına mâl olmuştu. Bu paralel denilen fitnenin ne olduğu daha millet tarafından tam anlaşılmadı. Elhamdülillah Reis-i Cumhurumuz meselenin vehametini geçte olsa anladı. Aynı hassasiyet hatta fazlası Başbakanımızda da var şükürler olsun. Allah yardımcıları olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı