Kurban etini de israf ediyoruz

Türkiye genelinde kesilen kurbanlık hayvanlardan elde edilen etin yüzde 10'luk bölümü, doğru parçalanıp saklanamadığı için bozuluyor.

Kurban etini de israf ediyoruz
Kurban etini de israf ediyoruz
GİRİŞ 25.10.2014 11:41 GÜNCELLEME 25.10.2014 11:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ülke genelinde kurban kesiminin ardından büyük miktarlarda kırmızı et bozulmaya yüz tutuyor.

Yaklaşık 200 bin ton kurban etinin elde edildiği bayramda, doğru parçalanmayan ve sağlıklı ortamlarda saklanmayan tonlarca kurban eti, bozularak kullanılamaz hale geliyor.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların yeterli bilgiye sahip olmaması nedeniyle kurban etlerinin bir bölümünün israf edildiğini anlattı.

Yalçındağ, bu durumun büyük ekonomik kayıplara yol açtığını belirterek, "Hatalı saklama ve parçalama nedeniyle üzüntü verici manzara ortaya çıkıyor. Etlerin yarıdan fazlası ya bozulmuş ya da bozulmaya yüz tutmuş. Biz de bunu rapor haline getirdik ve gerekli makamlara sunacağız. Çok kötü manzaralar oluşuyor. Vatandaşımızın getirdiği etlerin yarısından fazlası ya bozulmuş ya da bozulmak üzere" dedi. 

Türkiye genelinde kasapların bu tür etleri işlemek zorunda kaldığına işaret eden Yalçındağ, "Bu durum gerçekten kanayan bir yara. Kurban etinin doğru parçalanmaması ve saklanmaması büyük kayıplara yol açıyor. Kurban etinin yüzde 10'unu kaybettiğimizi hesaplarsak, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerin 15 günlük et ihtiyacıdır bu rakam" ifadelerini kullandı.

Yalçındağ, et kesimi ve saklaması konusunda eğitim verdiklerini söyledi.

Bu eğitimlerden daha fazla vatandaşın faydalanmasını istediklerini vurgulayan Yalçındağ, "Ankara'da iki kez kurs verdik parçalama ve saklama konusunda. Çok büyük bir kayıp var ve bunu engellemek istiyoruz. Bunun için de gelecek yıl eğitim çalışmalarını diğer illerde de yapacağız" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 1
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Haber doğru?..sözde inançlı bazı insanlar kurban etlerininin tamamını dolaplara tıkıp ...Fakir insanlara vermeyip etleri çürütüyorlar!!!!!?..... .....bu nasıl kurban ibadeti?...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar