Yüksekova'daki 3 şehit uğurlanıyor

Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 3 asker memleketlerine uğurlandı.

GİRİŞ 26.10.2014 11:51 GÜNCELLEME 26.10.2014 16:59
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde dün cadde ortasında uğradıkları silahlı saldırıda şehit düşen jandarma uzman Çavuş Ramazan Gülle, jandarma er Ramazan Köse ve jandarma er Yunus Yılmaz, Hakkari ve Van'da düzenlenen törenlerle memleketlerine uğurlandı. Van'daki törene, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı.

Yüksekova'nın Harunan Karakolu'ndan elektrik malzemesi almak için ilçe merkezine gelen uzman çavuş Ramazan Gülle, erler Ramazan Köse ve Yunus Yılmaz, Cengiz Topel Caddesi'ndeki bir iş merkezinin önünde maskeli teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda erler Köse ve Yılmaz olay yerinde, uzman çavuş Gülle ise, kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde şehit oldu.

İLK TÖREN HAKKARİ'DE

Saldırganların yakalanması için kapsamlı soruşturma sürdürülürken, şehitler için ilk tören Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlendi. Buradaki törene Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova 3'üncü Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Türkol, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Yalçın Baysal ile askeri erkan ve kurum amirleri katıldı. Okunan duaların ardından ay- yıldızlı bayraklara sarılan tabutlar omuzlarda taşınarak Van'a gönderilmek üzere helikoptere alındı.

İKİNCİ TÖREN VAN'DA

Şehit uzman çavuş Ramazan Gülle, erler Ramazan Köse ve Yunus Yılmaz'ın tabutlarını taşıyan helikopter, Van'daki Ferit Melen Havaalanı yanındaki Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na bağlı Filo Komutanlığı'na indi. Tabutlar tören alanına omuzlarda getirildi. Burada yapılan törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanı Korgeneral Harun Ocaklı, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, kurum amirleri ve şehitlerin yakınları katıldı.

Şehitlerin özgeçmişlerini okunması ardından, İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından dua okundu. Konuşmanın yapılmadığı törende şehitlerin tabutları bir süre omuzlarda taşınarak 2 ayrı uçağa konularak defnedilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Şehitlerin cenazeleri memleketleri Konya'nın Çeltik, Bingöl Karlıova ve Artvin'in Borçka ilçelerinde toprağa verilecek.


 

YORUMLAR 6
  • Ahmet Eyüp Gezgin 9 yıl önce Şikayet Et
    yazık. tatvanlı TÜRK kardeşlerim diyerek ayrımcılık yapan sensin şimdi bunu biliyorrmu sun ötekileştirmektir bu senin yaptığın malesef
    Cevapla
  • Mikail 9 yıl önce Şikayet Et
    Son görev diye baslik atmissiniz, o görevi ilk basta yapmaliydi hükümet,Çözümsüzluk süreci devam ediyor
    Cevapla
  • TATVANLI 9 yıl önce Şikayet Et
    DURUN ve BENİ DİNLEYİN. ben bir kürt olarak ( kahir ekseriyetini temsilen) !!!! asla türk kardeşlerimden ayrılmam,,, olay bitmiştir.
    Cevapla
  • sametyagmur 9 yıl önce Şikayet Et
    urfalı. Allah (cc) rahmet eylesin...inşaallah bu son olur ve herkes içinde acılar bir daha yaşanmaz...amin demiyeni Allah'a (cc) havale ediyorum...
    Cevapla
  • semih eroğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet etsin. mekanınız cennet olsun aslanlar karşınıza erkekçe,mertçe çıkıp savaşamayan kahpe,kalleş,milli,manevi ve insani hiçbir değeri olmayan şeytana tapanlar sizi ancak çarşıda sırtınızdan vurabildiler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu