Meriç ve Tunca'nın debisinde ani yükselme

Trakya ve Edirne Bölgesinde son 48 saatte yaşanan şiddetli yağışların ardından Meriç ve Tunca Nehirleri’nin su debilerinde artış gözlendi.

Meriç ve Tunca'nın debisinde ani yükselme
Meriç ve Tunca'nın debisinde ani yükselme
GİRİŞ 26.10.2014 16:54 GÜNCELLEME 26.10.2014 16:57

Bölgede yaşanan şiddetli yağışların neticesinde, nehirlerin seyir teraslarının sular altında kaldığı gözlendi. 

Hemen hemen her yıl bölgede taşkın tehlikesi barındıran Meriç ve Tunca Nehirleri’nin su debileri, bu kez de bölgede son 48 saatte yaşanan şiddetli yağışların ardından yükseldi. Nehirlerin, şuan için seyir terasları su altında kalırken, yağışların aynı şekilde devam etmesi durumunda ise debilerin daha da fazla yükselmesi bekleniyor.

“TAŞKIN RİSKİ BALKANLARA BAĞLI”

Edirne’nin Kaleiçi semtinde yaşayan Okan Budurişler (36), bölgede en son 10-12 yıl öncesinde bu şekilde şiddetli yağışların görüldüğünü belirtirken, nehirlerde taşkın yaşanması ihtimalinin Bulgaristan’da yaşanacak kar yağışına bağlı olduğuna değindi. Budurişler, “2003 yılında bu şekilde yağış olmuştu onun sonrasında tekrar aynı şekilde yağış yaşanmamıştı. Balkanlar’da kar yağar ise bu sefer nehir suları sete kadar dayanabilir. Durum birazda Balkanlar’a bağlı yani daha büyük su gelmesi için Balkanlar’a kar yağması lazım ve o karın eriyerek barajlarda patlatmaması için Bulgarlar tarafından suyun salınması gerekiyor” diye konuştu.

HERHANGİ BİR TAŞKIN RİSKİ YOK

DSİ 11. Bölge Müdürlüğü verilerine göre ise bölgede son 48 saatte yaşanan şiddetli yağışların etkisiyle her iki nehrin mevcut debilerinin yaklaşık iki kat arttığı bildirilirken söz konusu artışın, herhangi bir taşkın riski taşımadığı kaydedildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!