SGK emeklilik hesaplama, ne zaman emekli olurum?

Pek çok çalışan ne zaman emekli olacağını merak etmektedir. SGK emeklilik hesaplama ile bu kolayca hesaplanabilir.

SGK emeklilik hesaplama, ne zaman emekli olurum?
SGK emeklilik hesaplama, ne zaman emekli olurum?
GİRİŞ 26.10.2014 23:10 GÜNCELLEME 27.10.2014 00:37

Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan vatandaşlar için internet sitesi bünyesinde pek çok hizmeti sunmaktadır. Çalışanlar için oldukça önemli olan bu hizmetlerden birisi de emeklilik hesaplama hizmetidir. SGK internet sitesinde ne zaman emekli olurum sorusunun yanıtını sorgulamak için SGK emeklilik hesaplama sayfası herkesin erişimine açık bir şekilde durmaktadır. Çalışanların çok basit bilgiler girerek bu sayfadan emeklilik zamanlarını hesaplaması mümkündür.

Ne zaman emekli olurum? SGK emeklilik hesaplama

Emekli olacağı zamanı öğrenmek isteyenler SGK'nın internet sitesi üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum sayfasını kullanarak bunu çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirler. Tek yapmaları gereken Sosyal Güvenlik Kurumu'nun internet sitesinde yer alan http://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ sayfası üzerinden gerekli bilgileri girerek emeklilik zamanlarını hesaplamalarıdır.

SGK prim ödeme gün sayısı hesaplama

SGK hizmet dökümünü e-devlet şifresi olmadan öğrenmek isteyen çalışanlar sadece kimlik bilgilerini kullanarak https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ adresinden hizmet dökümlerini sorgulayabilirler. SGK hizmet dökümü işlemi sayesinde vatandaşlar ne kadar süredir çalıştıklarını ve ne kadar prim ödendiğini kontrol edebilir, ayrıca bu sayede sağlık sigortalarının da devam edip etmediğini görebilirler.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek