Hain saldırıyı yapanlar kim çıktı?

Yüksekova’da 3 askere saldırı düzenleyenler, PKK’nın şehir örgütlenmesi YDG-H üyelerince yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Hain saldırıyı yapanlar kim çıktı?
Hain saldırıyı yapanlar kim çıktı?
GİRİŞ 27.10.2014 10:40 GÜNCELLEME 27.10.2014 11:45
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde Çarşı iznine gelen biri uzman çavuş ikisi er, üç askerin şehit edilmesiyle ilgili başlatılan operasyonlarda olayla bağlantısı olduğu iddiasıyla beş kişi gözaltına alındı. Polis, Yüksekova’da çok sayıda evde arama yaparken, saldırının, PKK’nın şehir örgütlenmesi olan YDG-H üyelerince yapıldığı yönünde bilgilere ulaşıldığı öğrenildi. Saldırıda, üç askere toplam 25 kurşun isabet ettiği belirlendi.

Uydu kartı alacaklardı

Açılan ateş sonucu şehit olan askerlerin, ilçe merkezindeki Zavanos işhanındaki elektronik mağazasından televizyon uydu kartı almak için geldikleri ve burada saldırıya uğradıkları öğrenildi. Görgü tanıklarının bazıları tek silah, bazılarının ise iki silahla askerlerin vurulduğunu anlattıkları kaydedilirken, uzman çavuş Köse’ye 13, erlerden Köse’ye 7 ve Yılmaz’a 5 kurşun olmak üzere toplam 25 kez ateş edildiği anlaşıldı.

Astsubay ölümden döndü

Olay yerinden toplanan boş kovanlar inceleme için kriminal laboratuvara gönderilirken, üç askerle beraber gelen karakol astsubayının başka bir alışveriş yapmak için üçlüden ayrılmasıyla ölümden döndüğü öğrenildi.

Teröristlere silah sevkiyatı

Bu arada, istihbarat birimleri, PKK’nın şehir merkezlerinde yapılacak eylemlerde kullanılmak amacıyla kırsal alandan şehir ve ilçe merkezlerine silah sevkiyatına başladığı tespit edildi. Silahların özellikle sözde öz savunma birlikleri ve gençlik örgütlenmesi üyelerine dağıtıldığı saptandı.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 11
  • Hasan Ellialtı 9 yıl önce Şikayet Et
    Yüksekova.. Yüksekovanın ne olduğunu bilen biliyor..
    Cevapla
  • salih ince 9 yıl önce Şikayet Et
    Kana kan dişe diş. Ceza sistemi değişmeli. kısas uygulanmalı mevcut adalet sistemi çok yanlış bu şekilde adaleti sağlayamassınız. Askerinde 1000 tane gözü yok ne kadar sıkı ordun polisin olursa olsun bu gibi olayları önleyemessin. Bu olayları önlemenin tek yolu caydırıcı hükümleri ugulamak. yani kısas cana can kana kan dişe diş.
    Cevapla
  • yunus doğdu 9 yıl önce Şikayet Et
    ATATÜRK. Sen ne büyük dahi imişsin bugüne dair ipuçları verecek cümle kullanmışsın ancak İnönü sen bugünlere gelmemizin baş sorumlususun..
    Cevapla
  • Güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Mit bunların önlemini alamıyormu. Basın ve bazıları duyup görüyor devlet niye varki,bunları tespit edip niye izole etmiyor, yol kesip adamın evini basıyorlar devlet görevini eksik yapınca vatan sever vatandaş ne yapsın önce can diyor ya susuyor yada istemiyerek taraf oluyor,bak yeşil ,yeşil..
    Cevapla
  • Uçan Osmanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    TARİH HEP TEKERRÜR EDİYOR. Ben cahilde olsa hiç bir Kürt evladının Kur'an yakacağına ihtimal vermiyorum. Malum PKK ASALAnın yerine ikme olunduğu için bu gurubun tamamen Ermeni kısım olduğunu ve bu cinayetleride onların işlediğini düşünüyorum. İsimlerinin Ahmed , Mehmed olduğuna bakmayın bunlar müslüman gibi görünen esas ailelerin evlatları. Çözüm sürecini Türklerden çok Kürtler istiyor. Görüyorsunuz ilk fırsatta Müslüman Kürtlere saldırıyorlar. Oradaki sıkıntı buradan göründüğünden daha derin arkadaşlar. Oradaki Kürt Müslümanlarda biliyorki en ufak bir ayrışma da Diyarbakır Ayn-El Arab gibi olur. Bunuda Ermeni çetesi olan Pkk dan başkası istemez işine gelmez. Tamam yaşta kafası çalışmayan Kürt gençler buna alet oluyor, olmuyor değil. Ama mesele bir noktadan sonra ayrıştı. Yoksa doğuda heryerde asker ve polis düşmanlığı olurdu bununda önüne devlet geçemezdi. Sesi çok çıkmasa da Müslüman münevverler söylüyor. Burada HDP Kürtleri temsil ediyor gibi düşünüp Kürt kardeşlerimize bilenmemiz isteniyor. Allah muhafaza...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira