D-100'de nehri aratmayan görüntü

Kocaeli’de gece başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yaşanan sel nedeniyle D-100 Karayolu sular altında kalarak, ulaşıma kapandı.

GİRİŞ 27.10.2014 09:00 GÜNCELLEME 28.10.2014 05:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

D-100 NEHRİ...

Kocaeli’nde dün gece başlayan sağanak yağış, Kartepe ilçesinde sele neden oldu. Eşme mevkiinde derenin taşması sonucu D-100 karayolu sular altında kaldı. Sel nedeniyle onlarca araç D-100 karayolunda mahsur kaldı. Eşme mevkiinde bulunan Çekok soğuk hava deposunda bulunan yüzlerce palet ve sel suların koparttığı ağaçlar karayoluna aktı. Sabahın erken saatlerinde işe gitmek için yola çıkan araçlar, sel sularının ortasında kalarak, sürüklendi.

Yolcu otobüsü ve çok sayıda otomobil suya gömülürken, araçların içerisinde bulunan vatandaşlar itfaiye, AFAD ve karayolları ekipleri tarafından güçlükle kurtarıldı. Taşan derenin etrafında iş makineleri çalışmalarını sürdürürken, D-100 karayolunun kıyısında bulunan evler ve meyve bahçeleri de sular altında kaldı. Sakarya’dan ve Kocaeli’den girişleri kapatan polis ekipleri, ulaşımı TEM Otoyoluna yönlendirdi.

Yaklaşık 4 saattir ulaşıma kapalı olan D-100 karayolunda ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

KARTEPE'DE GÖLÜ ARATMAYAN GÖRÜNTÜ

Gün içinde de devam etmesinin beklendiği belirtilen sağanak yağışlar, İzmit'in düz alanları ile Kartepe ilçesinde su baskınlarına neden oldu.

Kartepe'de Acısu Deresi taşınca İzmit-Sapanca yolunun bazı bölümleri suyla kaplandı. Büyükşehir yasasından önce belde olan Kartepe'nin Acısu semtinde bazı mahalleler de tamamen su altında kaldı. Bazı vatandaşlar evlerinin önünde yarım metreyi bulan su nedeniyle uzun süre dışarıya çıkamadı. Birçok çocuk okula gidemedi.

Kartepe Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi ekipleri bu bölgede su tahliye çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada derelerin taşıdığı ağaç dalları İzmit Körfezi'ne geldi. Körfezin marina ve vapur iskelesinin bulunduğu alan, taşınan ağaç dalları ve bitkilerle kaplandı. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    tabii afet bu. şaka olmaz..ne büyük,kendini dünyanın en güçlü geçinen ülkeleri bile duramadı önünde..Allah verdi mi kimse önünde duramaz,kaçış yok..alt yapın istediği kadar iyi olsun..her zaman fazlası yağdığında kaldıramaz1
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira