Çorum’dan Afrika’ya 3 adet su kuyusu

Deniz Feneri Derneği Afrika’nın en elzem ihtiyacı olan temiz içme suyu temini için Türk halkı ile birlikte çeşitli projeler ortaya koyuyor.

Çorum’dan Afrika’ya 3 adet su kuyusu
Çorum’dan Afrika’ya 3 adet su kuyusu
GİRİŞ 27.10.2014 12:36 GÜNCELLEME 27.10.2014 12:36

 

Sık sık İsrail bombardımanına maruz kalan Filistin’de sayıları hızla artan yetim çocuklar için maddi ve manevi destek sağlıyor.

Bu iki önemli amaç için Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesi çeşitli illerde iyiliksever insanlar ile toplantılar yapıyor.

Çorum ilinde yapılan “Filistin Yetim” ve “Afrika Su Kuyusu” tanıtımı proje toplantısına Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Vali Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara, Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak, Ankara Şube Koordinatörü Hamit Kunt, Çorum sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler katıldılar.

İyiliksever Türk halkının şefkat elleri sınırları aşıyor

Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak “Bildiğiniz gibi Filistin’de binlerce çocuk, yıllardır bitmek bilmeyen İsrail saldırılarıyla yetim kaldı. Bu sayıya her geçen gün yenileri eklendi. En son Ramazan ayında yetim kalan yüzlerce çocuk var. Derneğimiz ‘Filistin – Yetim’ projesiyle babası vefat etmiş Filistinli çocuklara kol kanat geriyor. 1 yıl boyunca Filistinli yetimlerin gıda, sağlık, eğitim, giyim gibi temel masraflarını karşılıyoruz. Onların kendilerini sahipsiz hissetmemelerini istiyoruz. Onlar bizim çocuklarımız.  Ayrıca, üzerinde en fazla durduğumuz çalışmalardan bir diğeri de Afrika’daki en önemli ihtiyaç olan temiz içme suyu temini. Bugüne kadar açılmış onlarca su kuyularımız var, bunlara yenilerini eklemek için çalışmalar yapıyoruz. Çorum ilinde yaptığımız toplantı oldukça bereketli oldu. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü beyin eşi Hatice Külcü ve Çorum gönüllüleri 6 Filistinli çocuğa nakit yardımlarıyla sahip çıkıyor. Çorum Ensar Vakfı, Çorum İnsani Değerlere Hizmet Platformu ve Çorum TÜGEÇ ise Afrika’da 3 adet su kuyusu açıyor. Biz iyiliğin değirmenine rüzgâr götürmeye devam edeceğiz”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'