Peşmerge gelemesin diye IŞİD sınırımızı vuruyor

Kobani'yi ele geçirmek isteyen IŞİD'in Türkiye'nin sınır kapısı Mürşitpınar'ı vurmasının nedeni belli oldu.

Peşmerge gelemesin diye IŞİD sınırımızı vuruyor
Peşmerge gelemesin diye IŞİD sınırımızı vuruyor
GİRİŞ 28.10.2014 10:01 GÜNCELLEME 28.10.2014 10:04
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Peşmergenin Kobani’ye gelişi sürekli erteleniyor. IŞİD’in geçiş yolunu kapamak için Mürşitpınar sınır kapısını yoğun bir saldırı altına alması, gecikmenin nedeni olarak gösteriliyor. Kobani Savunma Bakanı Hesen, IŞİD’in sınıra saldırmasının nedeninin peşmerge takviyesini engellemek olduğunu söylüyor.

Ağır silahlarıyla Türkiye üzerinden Kobani’ye gelmesi beklenen peşmergenin geçiş noktası olması planlanan Mürşitpınar sınır kapısı yoğun bir IŞİD saldırısı altına alındı. PKK’nın Suriye uzantısı YPG militanları sınır kapısının elde tutulması için IŞİD’e yönelik daha çok hava saldırısı düzenlenmesi çağrısı yaptı. YPG güçlerinin komutanları IŞİD’e silah desteği taşıyan konvoyların vurulmasını istedi. 
 
Sınırı vuruyorlar
 
PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, Kobani’yi kuşatan IŞİD militanlarına örgütün kontrolü altındaki diğer bölgelerden tank, havan topu ve mermi dahil askeri destek sevk edildiğini söyledi. Fransız Haber Ajansı AFP, IŞİD’in Türkiye üzerinden geçecek olan peşmerge güçleri gelmeden sınır bölgesini ele geçirmeye çalıştığını duyurdu. Kobani ‘Savunma Bakanı’ İsmet Şeyh Hesen de IŞİD’in sınıra saldırmasının nedeninin peşmerge takviyesini engellemek olduğunu söyledi. 
 
‘Peşmerge çatışmayacak’
 
Kürdistan Bölge Yönetimi Peşmerge Bakanlığı sözcüsü Helgurd Hikmet, güçlerinin Türkiye üzerinden Kobani’ye ’beş gün veya bir hafta sonra geçeceğini’ açıkladı. Gecikmenin nedeni ise açıklanmadı. Öte yandan Kürt Bölgesel Yönetimi Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi peşmergenin doğrudan çatışmaya girmeyeceğini, ancak ağır silahlarla IŞİD’e karşı savaşan YPG’ destek olacağını söyledi. Kürt yetkililer daha önce 200 olarak açıklanan ve 150’ye düşürülen peşmerge sayısını da 155 olarak verdi. Kürt yönetimi Peşmerge’nin Kobani’ye götüreceği silahların yarı-ağır nitelikte olduğunu ve IŞİD’in elindeki tank ve zırhlı araçlara karşı etkili olacağını belirtti.
 
ÖSO Kobani’de
 
Kobani’de IŞİD ile YPG arasında yaşanan çatışmalar kentin doğu bölgesinde yoğunlaştı. Dünden buyana yoğunlaşan çatışmalarda rejim karşıtı Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) mensup 100 kişinin Kobani’ye gelip IŞİD’e karşı savaştığı öğrenildi. ÖSO yetkilileri Kobani’deki YPG güçlerine destek vermek için 1300 silahlı askerini göndereceğini açıklamıştı.
 
Suruç’a havan mermisi düştü
 
IŞİD’in Mürşitpınar Sınır Kapısı’na yaptığı saldırılar sırasında atıldığı değerlendirilen bir havan mermisi ise Mürşitpınar Mahallesi’ndeki boş araziye düştü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Sınırdaki önlemlerini sürdüren güvenlik güçleri, çatışmaları izlemeye gelenleri can güvenliği açısından bölgeden uzak tutmaya çalışıyor. 

Vatan

YORUMLAR 6
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    kobani savunma bakanı nedir yuh size
    Cevapla
  • baris 9 yıl önce Şikayet Et
    Sokmayin bu ypg hainlerini kobaniye
    Cevapla
  • Osman Öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyet'e format atan İngilizler maalesef CHP'nin içinde çok güçlü! Bunu CHP'lilerin bilmediğini düşünüyorum! "İyi niyetli yanılgı" diye değerlendiriyorum! Ama Kemal Bey'in de SOROS'la yakınlığını düşününce "Acaba?" diye sormadan edemiyorum! Çünkü bu adamlar dünyayı marketin reyonları gibi görüp yönetme derdinde! Her hedef ülkede partnerleri var! Türkiye'de ise LAİKLİK ve CUMHURİYET elden gidiyor yaygarasıyla CHP bu işin içinde ve arkasında! Dediğim gibi inşallah bilmeden bu desteği veriyorlardır! Ama en küçük ayrıntı bile dünya üzerindeki büyük savaşın YANSIMASI! Soros'un dedikleri ortada! Avrupa'ya verdiği emir açık ve net! Söylemediği ise Türkiye'nin daha önemli olduğu ve kesinlikle elde tutulması gerektiği! Avrupa'nın ömrü, Ortadoğu'nun geleceği bizim elimizde! Bu nedenle saldıracaklar! Kendileri yok olmasın, biz de büyük olmayalım diye gelecekler! Onlar için TÜRK KABUSU başladı anlayacağınız! Washington ve Moskova da bizim yanımızda! Mecburlar! Biz olmadan bu bölgede var olma şansları yok! Gördünüz!
    Cevapla
  • ibrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler 7 haber düşünün ismet ve onun partisi cohalt partisi yıllardır bu ülkede müslüman avı yapmış ve bu chp bu ülkenin hep batının siyonizmin kapıkulu olması için uğraş vermiştir bunlarda müslüman türkiye olamaz laik yani dinsiz batının güdümünde sadece giyimini ve yaşayış tarzını bu ülkeye empoze etmeye çalışmışlardır bu kalan dokuz sene içerisinde yani 2023 e kadar bu chp ve başındakilerin bu ülkenin yıkılması için ellerinden gelen hertürlü imkanı batı ve siyonizimle işbirliğine devam edecekler ama başarılı olamayacaklardır inşaallah chp milletin yani türkiyenin partisi olsaydı eğer ülkemiz batıdan önce süpergüç olurdu..............
    Cevapla
  • Yener Yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş Allah için soruyorum sen normal bi insanmısın yoksa bilgisayar falanmısın Allah için bak senin yorumlarını genelde okurum ama ben seni çözemediö sen nerde yaşıyon nasıl bir düşünce tarzın var
    Cevapla
  • hep beraberlerdi zaten 9 yıl önce Şikayet Et
    bence tam tersi, basindan beri beraberlerdi halen de beraberler..Saki hersey Hilafeti yikmak, Osmanli Torunlarini soyundan uzaklastirilmak icin yapilmadimi? M.kamal in kurdugu ulkeymis.Biz Musluman ulkeyiz,Osmanlinin devami..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar