Necdet Özel'den 'ulusal birlik' mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Cumhuriyet bayramı mesajında "ulusal birlik" vurgusu yaptı.

Necdet Özel'den 'ulusal birlik' mesajı
Necdet Özel'den 'ulusal birlik' mesajı
GİRİŞ 28.10.2014 12:04 GÜNCELLEME 28.10.2014 12:04

Orgeneral Özel mesajında, geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da köy korucuları unutmadı. Özel'in mesajında, TSK mensupları, şehit ve gaziler, emeklilerin yanısıra, köy korucularının da Cumhuriyet bayramı kutlandı.

ATATÜRK İNKILAPLARININ EN BÜYÜĞÜ

Özel, mesajında cumhuriyetin Atatürk ınkilaplarından "en büyüğü" olduğuna dikkat çekerek, "milletimizin modern dünya milletleri arasındaki yerini almasını sağlayan Atatürk İnkılâplarının en büyüğü; millî egemenliğe dayalı, tam bağımsız, çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıdır" ifadesini kullandı.

Özel mesajında şöyle dedi:
"İmparatorluklar döneminin, ardında büyük savaşlar ve yıkımlar bırakarak sona erdiği bir süreçte, Yüce Önder ATATÜRK'ü kazanılan bağımsızlık mücadelesinin neticesinde kurulacak yeni devletin yönetim şeklini Cumhuriyet olarak belirlemeye yönelten etkenleri doğru anlamanın, genç nesillerin Cumhuriyet'in değerini kavraması bakımından önemli olduğunu düşünüyorum."

CUMHURİYET EN İDEAL YÖNETİM ŞEKLİ

Cumhuriyetin, "milletin irade ve egemenliğini, vatandaşın devlete ve devletin vatandaşa karşı hak ve vazifelerini en ideal biçimde düzenleyen yönetim şekli" olduğunu kaydeden Özel,  "Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemiyle devlet şekli demektir. Diğer bir deyişle, Demokrasi prensibinin, en modern ve mantıki uygulanmasını sağlayan hükümet şekli, Cumhuriyet'tir" ifadesini kullandı.

Atatürk'ün, Türk milletiğinin tabiatına en uygun yönetim şekli olarak cumhuriyeti gördüğünü de vurgulayan Özel, mesajında Atatürk'ün cumhuriyete ilişkin sözlerinden de alıntılar yaptı.

"Türk milletinin özgüvenini ve hep birlikte güçlü yarınları kurma iradesini yansıtan Cumhuriyet; hem her alanda ilerlemenin kaynağı hem de çatısı altında toplananları her türlü tehditten koruyarak ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi, milletimizi muasır medeniyet seviyesine ulaştıracak adımların en önemlisi olmuştur."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?