Motosiklet hırsızları can yakıyor!

Motosiklet tutkunları son zamanlarda artan motosiklet hırsızlıklarından dolayı isyan etti

Motosiklet hırsızları can yakıyor!
Motosiklet hırsızları can yakıyor!
GİRİŞ 28.10.2014 15:42 GÜNCELLEME 28.10.2014 15:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ersun Giray Topçular'ın haberi

İstanbul'da artan motosiklet hırsızlıkları araç sahiplerini dedektif haline getirdi.

Polis ve Savcı başvuranlarından sonuç alamadıklarını dile getiren motosiklet sahipleri, motosiklet forumları veya sürekli trafikte gezen moto kuryeler ile iletişime geçerek görüldüğü yerde ihbar edilmesine ilişkin çalışmalar başlattı.

Son zamanlarda sosyal medya ve televizyon ekranlarında çalınma anına ait görüntülerin yer almasına sık sık rastlandığını fakat hala polisin bu iş için gözle görülür bir çalışma yapmadığını belirten mağdurlar “ Motosikletimiz çalındığında panik halde karakola gidiyoruz ihbarımız yapıyoruz yaptıkları tek şey nasıl olduğunu anlatmamızı istiyorlar, sonrasında gidebilirsiniz diyorlar. Sizi ne arayan var ne soran. Size sanki bisikletiniz çalınmış gibi muamele yapıyorlar.”

Çalınan motosikletlerin çoğunun trafikteki otomobillerden pahalı olduğunu belirten motosiklet mağdurları; “ Hırsızlar için kolay lokma olarak gözüküyor hem çoğu arabadan pahalı hem de kolay saklanabilme olasılığı var.” Çalınmasının çok kolay olduğunu belirten motosiklet tutkunları. “Panelvan türü araçlarla gelip varsa kilidinizi kırıp 2 dakikada arabaya yükleyip götürüyorlar. Sonrasında ne gören var ne duyan” şeklinde anlattı.

ÖNCE ÇALIYORLAR SONRA ARIYORLAR

Mağdurlardan bazılarına çalındıktan sonra telefon geldiğini belirten motosiklet binicileri “ Önce motorunuzu çalıyorlar, motorunuz pahalı bir modelse size bir şekilde ulaşıp pişkin pişkin motorunu görmek istiyorsan bize şu kadar para vereceksin yoksa motorunun tek bir vidasını bile bulmazsın, polise haber verirsen de daha kötü şeyler olur diye tehdit ediyorlar. Mecbur kalan arkadaşlarımız tekrar sağdan soldan para bulup veya kredi çekip söylenen meblağı ödemek zorunda kalıyorlar.'' diye konuştu.

ÖZEL SİPARİŞLE MOTOR ÇALIYORLAR!

Bu işin özellikle bu kadar teşvik görmesinin bazı motosiklet yedek parça ve servisleriyle ortak yürüttüklerini belirten motosiklet mağdurları; “ Bu işi İstanbul’da yapan belli başlı yedek parçacılar var. Motosiklet sürücülerinin de çoğu bu servis ve parçacıları tanır. Bir parça sormaya gidersiniz ikinci el size şuan yok ama 3 güne getirtebileceğini'' söylüyor.

Aldığınız sıfır parça değil ki 3 güne gelsin sizden aldığı siparişi çeteye bildiriyorlar ve ona göre o akşam operasyon yapıyorlar önceden belirledikleri yerlerden motorları çalıp parçalıyorlar.” diye konuşan motosiklet sürücüleri bu olayları bilirken polisin bilmemesine şaştığını söylerek, “Bu tarz yerleri az çabayla araştırıp depolarına veya iş yerlerine baskın yaptıklarında bir çok faturasız ve nerden geldiği belli olmayan malları görebilirler.” diye konuştu.

KAYNAK: ÜLKEHABER.COM
YORUMLAR 2
  • .... 9 yıl önce Şikayet Et
    benim arkadaşımın bir kaç ay arayla iki tane motorsikleti çalındı.o motorsikletle ekmeğini çıkarıyordu.benimde motorsikletimi çalıcaklardı direksiyonu yamultullar ama kıramadılar kilidini.daha birçok arkadaşımın kamera ve kilitlere rağmen motorunun çalındığını duyuyorum.polis zaten ilgisiz yada yetersiz bilemiyorum.sanırım tek çare gprs araç takip sistemi taktırmak...
    Cevapla
  • özer 9 yıl önce Şikayet Et
    Motosikletinize çıkma parça almayın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı