Bakan Işık, sel bölgesinde!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kartepe ilçesinde meydana gelen selden etkilenen bölgelerde inceleme yaptı.

Bakan Işık, sel bölgesinde!
Bakan Işık, sel bölgesinde!
GİRİŞ 28.10.2014 20:33 GÜNCELLEME 28.10.2014 20:33

İlçede etkili olan sağanak nedeniyle su altında kalan Emek Mahallesi'ne gelen Işık, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş'dan bilgi aldı.

Ardından Acısu Mahallesi'ne giden Işık, burada sel nedeniyle evleri zarar gören vatandaşlarla konuştu. Bir evde incelemede bulunan Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, en büyük tesellinin can kaybının yaşanmaması olduğunu söyledi.

Yağışın neredeyse 100 yılda görülebilecek derecede çok şiddetli ve lokal bir yağış olduğunu ifade eden Işık, "Bu yağış vesilesiyle bu bölgenin altyapısının mutlaka tekrar elden geçirilmesi gereği bir kez daha ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyemizin yetkilileriyle görüştük. En kısa sürede projelerinin revize edilip bir daha çok büyük bir felaket olmadıktan sonra yağışların bölgelerimizi etkilememesi için gereken tedbir alınacak" dedi.

Ciddi maddi kaybın olduğunu dile getiren Işık, telafi edilmesi noktasında ilgili arkadaşlarla görüşüldüğünü, elden gelen bütün devlet desteğinin verileceğini vurguladı.

Hasar Tespit Komisyonunun zarar gören evleri dolaşarak hasarları tespit ettiğini aktaran Işık, "Şu anda bildiğim kadarıyla 200'e yakın müracaat oldu. Ondan sonra da ilgili birimlere aktarıyor. Bu çalışma da yürüyor" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!