Ugandalı polisleri Türk polisler eğitecek

Ugandalı polisler Türkiye'ye gelerek rehine kurtarma eğitimi alacak.

Ugandalı polisleri Türk polisler eğitecek
Ugandalı polisleri Türk polisler eğitecek
GİRİŞ 29.10.2014 10:55 GÜNCELLEME 29.10.2014 10:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ugandalı polislere Türkiye'de "rehine kurtarma" eğitimi verileceği bildirildi. Uganda Polis Akademisi Müdürü Musa Kafeero, yaptığı açıklamada, "İki ülke emniyet birimlerince imzalanan protokol gereği, Kasım ayında Türkiye'ye gidecek komiserlerden oluşan time Türk polisi eğitim verecek" dedi.

ÖZELLİKLE UÇAK KAÇIRMA OLAYI İÇİN EĞİTİM VERİLECEK

Timin özellikle uçak kaçırma olaylarında yolcuların kurtarılması konusunda eğitileceğini belirten Kafeero, "Uganda'da uçak kaçırma olayı olmuyor ama polisimizin her duruma hazırlıklı olması için bu konuda uzman bir ekip yetiştirilecek. Terör, Uganda'nın karşısına çıkan en büyük sorunlardan biri" ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE DE EĞİTİM ALMIŞLARDI

Kafeero, eğitim verilecek ekipteki komiserlerin, terörle mücadele birimi ve akademiden özel olarak seçildiğini dile getirerek, "Söz konusu kişiler, Türkiye'de daha önce de kalabalık alanda sivillere zarar vermeden teröristlerin etkisiz hale getirilmesi konusunda eğitim almıştı" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • Ümit 9 yıl önce Şikayet Et
    Vallaha gülesim yokdu! bizim polisimiz kendini korumasini bilmezken baskalarini nasil egitecek? parayi bastilar tabiki! cok büyük ülkeyiz ya! askerini, polisini koruyamiyan, vatandasini koryamiyan, topragina sahip cikamiyan ülkeyiz iste! bize büyük türkiye derler!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"